keresés menü

Öt gyümölcs, amit egyszer mindenképpen adj be

Még az év elején találtam ki, hogy idén tolok egy olyan gyümölcskihívást, hogy minden nap eszek egy újabb gyümölcsöt, hogy december végére összejöjjön 363 különböző fajta.

Szűk két hónap alatt is csomó jó élmény volt, gondoltam, egy rövid összeállításban kiemelek ötöt, ami valamiért nagyon fontos volt.

MANGÓ

Fővámtéren szinte mindig lehet kapni 2500 forintért olyan mangót, amit nem hajóztatnak, utóérlelnek meg ilyenek, hanem éretten leszedik és repcsire teszik.

A globális kapitalizmus egyik csimborasszója ez, nem vitatom, viszont annyira, de annyira király, hogy egyszer ki kell próbálni. Aztán megállni, hogy többet ne.

PINK LADY

Erre szokták mondani, hogy az almák Ferrarija. Én 450-ért vettem a Gellért-hegyen egy darabot, de másutt se lesz olcsóbb, mert csak egy termesztői klub tagjai használhatják a Pink Lady brandet. De épp ettől olyan megbízhatóan klassz, bárhol veszi az ember a világban.

FÜGE

Nem vagyok benne biztos, de én eddig lehet, hogy csak szárított/aszalt formában ettem fügét. És ez bizony óriási hiba volt, ha így volt. Vagy nagyon nem emlékeztem arra, mennyivel finomabb nyersen. Ez se olcsó, alighanem 450 forint környéke egy szem mostanában, de nagyon ajánlott.

ARANY KIVI

Igazából semmi extra, csak ízletesebb és trópusibb, mint a zöld változat.

PARADIÓ

Hat szem = 200 gramm sülthús. Mármint kalóriában értve. Kirándulásokra okos dolog betenni pár dekát a zsebbe.