keresés menü

Gyümölcskihívás 2020

Röviden: kitaláltam, hogy 2020 minden napján másféle gyümölcsöt fogok enni, és erről vezetek egy instablogot, ahol minden gyümölcs mellé csapok valami rövid történeti érdekességet. Stílszerűen január másodikán kezdtem csak, így 363 féle-fajta elfogyasztása a cél. Ezzel egyúttal jelezve, hogy bármikor el lehet ilyeneket kezdeni, és akár csak egy hónapos periódusra is.

Lehet tehát online követni a Gyümikihívás 2020-at, de sokkal klasszabb, ha gyakorlatban adjátok be!

Fruit GIF - Find & Share on GIPHY

Hosszabban: igen, a 363 az rohadt sok, halvány lila gőzöm nincs, hogy mi lesz mondjuk március-áprilisban, amikor kipipáltam már az összes gyümölcsöt, amit hasra ütésre most fel tudnék sorolni. És amikor már túl vagyok az olyan határeseteken is, mint a paradicsom.

Az már innen látszik, hogy olyan nem lesz, hogy alma, hanem Idared meg Golden Delicious. De azért olyan szőrszálhasogatásba se akarok belemenni, hogy Kolumbiából vagy Venezuelából jött az importbanán. Ha esetleg kihagynék egy napot, abból se lesz probléma, a következőn lehet duplázni.

Abban azonban biztos vagyok, hogy ha májusra kilátástalan helyzetbe kerül majd ez a projekt, akkor se lesz baj, mert tuti közelebb fogok kerülni a gyümölcsökhöz, mint eddig voltam. És hát mi lenne a nagykép célja, ha nem ez? Hajrá!

Tűz tartalom 🔥