keresés menü

Megint iszonyú nagy hétvégét mutat fel a kedvenc városunk! Buliiránytű

giphy

Ha nem is minden pénteken, de azért időről-időre jó tudatosítani magunkban, hogy ha Budapest még nem is egy Berlin vagy London, de már nem csak hogy minden hétvégi estére találhat magának mindenki kedvére való minőségi bulikát, hanem konkrétan SZELEKTÁLNI kell. Mi abban nagyon jók vagyunk, hogy nyolcat-tizet kiemeljünk az áradatból, de ezek közül már mindenkinek magának kell választania…

Ebből élünk ezen a hétvégén:

PÉNTEK: Konstantin Sibold @ Corvintető
Konstantin Sibold, miután 2009-ben a Rocker33 rezidense lett, néhány éven alatt a német partivilág egyik központi figurájává vált, egyúttal a klubot is közvetlen a Berghain mögötti élvonalba katapultálta. Saját trekkjei a legkomolyabb kiadóknál (Innervisions, DFA, Objektivity, Cocoon, Kompakt) jelennek meg, emellett keresett producer és hangmérnök is. A német house kulcsfigurája a LavaLava szervezésében érkezik a Corvintetőre.

PÉNTEK: Niconé @ Urimuri Béta
Alexander Gerlach 2007 óta készíti a klubhimnuszokat Niconé néven, azonban ennél lényegesen messzebbre nyúlik vissza a pályafutása eleje, hiszen már az 1998-as Love Parade maxilemezen is szerepelt egy remixe a Lexy and K-Paul első feleként. Most pénteken meg az Urimuri Bétában táncoltat a Pure Lust DJ-kkel és Király Marcival. Ennyike.

PÉNTEK: Ogris Debris LIVE @ Toldi
Na, ők már csináltak egyszer a Margitszigeten olyan hauzderbit, hogy majd leszakadt a ház – azaz leszakadt volna, ha vannak is emberek. Úgyhogy itt az ideje egy ismétlésnek, korrekt tömegekkel, mert ezek a bécsiek nem viccelnek!

ogrisbugris

PÉNTEK: Classy Classics @ VOLT Music Bar
Új klub az Erzsébet téren és hozzá egy új sorozat, ami a house 30 évét szemlézi majd folyamatosan. Lesznek underground ritkaságok, újrakontextualizált klubhimnuszok, valamint a legfrissebb dolgok is rendre előkerülnek teljessé téve a house-alaprajzot. A pénteki lineup: TMX, Stamusic, Daniel Silye.

PÉNTEK: Belle Belle-klippremier @ Hátsó Kapu
Nagy Bence elszállós, álmodózós zenéjével már nyitott Zola Jesus és az M83 koncertjei előtt is. Most klippet premierez, egyúttal a készülő második nagylemezből ad ízelítőt. Előtte utána olyan dj-k játszanak, mint x, y, xy illetve yx.

SZOMBAT: Tim Hecker, Alessio Pili @ Trafó/Kontra
Az Electrify szérája a megszokott színvonalon folytatódik a Trafóban. A kanadai hősünk hegyomlásszerű zajos ambientjét legutóbbi lemezén zongorával és fúvósokkal vitte el egy szelősebb, sejtelmesebb világba. Ami után csak azt tudjuk remélni, hogy minél több oldalát megmutatja Tim Hecker Budapestnek. Előtte Peter Bernath és Imre Kiss hangolnak rá, utána pedig az olasz Alessio Pili vezényli a pincében az aftert sötét house-okkal és morcos technókkal.

SZOMBAT: EL-B @ Toldi
A Toldiba pedig az egyszerre legendás és aktuális EL-B érkezik. A garage, dubstep és az utána következő bass muzsikák meghatározó figurájának a műsorát szerencsére össze lehet hangolni Tim Hecker koraesti fellépésével, egyfajta minifesztivállá téve a szombat éjszakát. A Bounce által szervezett mókán zenél még Waxman, Mheola, illetve bounce-os dj-k.

SZOMBAT: Digitalism (DJ set), Koan Sound @ Akvárium
Eddig okés is lenne, az Akváriumban viszont az úgynevezett indietronica vonal egyik legfontosabb formációja, a Digitalism tagjai dj-znek, valamint Koan Sound tolja majd a glitches dubsteppet élő adásban, hogy ne legyen olyan könnyű dönteni. Itt lesz még Sikztah és StereoKillaz is súlyosbítva a helyzeted.

SZOMBAT: Transformer Record Store Matinee @ BOTB
A Beat On The Bratben már ebéd után elinduló egésznapos összejövetelen a Küss Mich látja vendégül a bécsi Transformer lemezboltot és a Totally Wired kiadót. “Lejátszók lesznek, lehet ismerkedni, zenét hallgatni, inni, tapasztalatokat cserélni, limitált dolgokat venni.” Kilenctől a Totally Wired alapítója, Gran koncertezik, majd dj-zés hajnalig.

Tali mindenütt!

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥