keresés menü

Küszöbön az app, ami eljátssza az ismerőseidnek, hogy van valakid

Az Invisible Girlfriendet pár héttel később a St. Louis-i Startup Weekenden a legjobb ötletnek választották, majd felkapta a Buzzfeed is. A hype hatására Homann egy kis csapattal belevágott az applikáció kifejlesztésébe. Egy évvel később, most tesztelik a bétaverziót, amit már mi is kipróbálhatunk.

Miért lehet jó egy ilyen alkalmazás?

  • Egy időszakra ki lehet vele kerülni a munkatársak és a rokonok kellemetlen kérdéseit.
  • Ha valaki a visszautasításaink ellenére is ugyanúgy nyomul ránk, talán egy-két fotó a “kedvesünkről” eltántoríthatja.
  • Ez a fejlesztők érve, de ideírom: ha kiestünk a praxisból, tréningezhetjük magunk az éles helyzetekre.
  • És talán ami a legfontosabb, magabiztos, kiegyensúlyozott ember benyomását kelthetjük.

Ez oké, de hogy működik?

Egy gyors regisztráció után rögtön a lényegre térhetünk, azaz hogy milyen is legyen életünk választottja!

1. A neve és az életkora megadása

láthatatlan

2. Hogy nézzen ki a kedves?

láthatatlan2

3. Milyen karakter legyen?

láthatatlan3

4. Mik érdekeljék?

láthatatlan4

5. Melyik városban éljen? Illetve hogy ismerted meg?

láthatatlan5

És voilá:

virtualisbaratno01

Mivel egyelőre csak kanadai és amerikai lakosok számára használható az oldal, így én itt el is akadtam a folyamatban. Ezután egyébként még meg tudjuk adni a címünket, telefonszámunkat (ezt már nem tudtam blöffölni), amin keresztül a kapcsolatot tarthatjuk majd a kis kitaláltunkkal.

Akkor most számítógéppekkel fogunk flörtölni?

Nem, hanem hús vér emberekkel, azaz szövegírókkal, akiket az Invisible Girlfriend (illetve Boyfriend) alkalmaz. Különféle szolgáltatásokra fizethetünk elő, a 25 dolláros havi alapcsomag 100 szöveges üzenetet, tíz hangposta üzenetet és egy KÉZZEL ÍRT üzenetet tartalmaz. De van lehetőség szelfiket kérni és későbbiekben a közösségi médiák is bevonásra kerülhetnek.

Igen, pénzért. Ez ugyanis nem jótékonykodás, mint a vakok vagy a nehezen ébredők segítésére kitalált appok. Egyébként beküldött szelfiket is várnak alapanyag gyanánt, de arra utaló jelet nem láttam már, hogy ezt honorálnák.

A Business Insider újságírója szerint egyőle inkább vicces a próbálkozás, mint sem komolyan vehető. Úgy érezte, hogy nem is egy ismert emberrel, hanem egy vadidegennel beszél. Valahol el kell kezdeni. Nem véletlen a béta-verzió sem. Ellenben szeretettel várják a meglátásokat, kifogásokat és egyéb ötleteket.

Amúgy nyilvánvalóan onnan lenne az egésznek értelme, ha egy kuncsafttal ugyanaz az ember beszélne végig a kapcsolat folyamán. Ez viszont már egy nem is annyira ismeretlen területre vezethetne.

Ijesztő ez az egész? Igen. Szeretnénk, hogy elterjedjen ez? Inkább talán nem. Amennyiben azonban lesz rá kellőképpen nagy kereslet, akkor úgysem tudunk ellene mit tenni,

a jövőben láthatatlan tökéletes barátnők és álompasik fognak köztünk járkálni.

Akárhogy is alakuljon az applikáció története, arra azért mindenki vigyázzon, nehogy úgy járjon, mint Joaquin Phoenix a Her című filmben.

Shes-Not-Just-A-Computer-Joaquin-Phoenix-Her

(via Business Insider / Invisible Girlfriend / Invisible Boyfriend)