keresés menü

Eazy-E fia szerint befecskendezett AIDS-es vér okozta apja halálát

Talán utoljára a maga idejében írtak annyit az akkoriban a világ legveszélyesebb bandájának tartott N.W.A-ről, mint mostanság. A hájpot egyértelműen a csapat sztoriját feldolgozó Straight Outta Compton című film indította be, amire aztán Dr. Dre-nek a semmiből kiadott, Compton-lemeze kontrázott rá. Közben a Pitchfork a ’80-as évek harmadik legfontosabb számának nevezte a Straight Outta Comptont.

Most pedig az N.W.A. 1995-ben meghalt vezérének, Eazy-E-nek a fia állt elő egy nagyon durva sztorival. Állítása szerint apját az a Suge Knight fertőzte meg AIDS-szel, aki amúgy is megfenyegette őt annak érdekében, hogy kilépjen a Dr. Dre-vel kötött szerződéséből.

Bizonyíték gyanánt Yung Eazy előhalászott egy felvételt (itt nézhető), amin Knight arról beszél, hogy már nem pisztollyal intézik el a dolgokat, hanem sokkal kevésbé látványos megoldást választva, AIDS-es vért befecskendeze küldik az illetőt a lassú halálba.

Persze, lehet hogy csak spekuláció ez, de a legenda hízlalásához már az is bőven elég tud lenni, ha esélyes a gyanú. És hát nem mernénk fogadni arra, hogy nem így történt.

(via Highsnobiety)