keresés menü

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-okkal ne lehessen fotózni a koncerteken

Alapvetően a koncerteken tapasztalható tömeges dokumentálásról két ellentétes vélemény van. Az egyik szerint zavaró, hogy kábé mindenki a telefonjával nézeti a műsort. A másik szerint meg bizonyos pillanatokban kifejezetten jól néz ki a világítók kijelző sokasága a tömegben.

A 9to5Mac beszámolója szerint az Apple nemrégiben kapta meg a szabadalmat egy 2011-ben benyújtott fejlesztéshez, aminek segítségével az iPhone-ok kép- és videófelvevőit blokkolni lehetne a koncerteken.

iphone

Az egész úgy nézne ki, hogy színpadon lenne egy jeladó, ami ultravörös jelekkel blokkolná az iPhone-ok kameráit abban az esetben, ha azok a színpad felé vannak irányítva.

Az Apple azonban nem csak korlátozásra használná a fejlesztést, hanem fontos/érdekes/akármilyen információkat is közvetíthetnének rajta keresztül. Tehát ha valaki a jeladó felé tartaná a telóját, akkor különféle üzenetek jelenhetnének meg a kijelzőjén.

Hogy végül tényleg be lesz-e ez vezetve és a fenti módokon, azt még nem lehet tudni. Mindenesetre a kommentszekciókban erősen kritikus hangnemek is előkerültek, mondván például, hogy akkor ezt ennyi erővel a politikusok és a rendőrség is alkalmazhatják. Ami meg hát elég messze vinne.

(via)