keresés menü

A Warp-os Clarkkal durrant a december közepén nyíló Tesla

A Tesla nyitását okkal vártuk és várták sokan. Hiszen – ahogy korábban is fogalmaztunk – nagyon kellenek az olyan helyek, amik kicsit visszaszigorítják az elpofátlanodott szórakozási szokásainkat, és ahol a zene a főszereplő, nem az italmérés.

Ugyanakkor okkal emelkedtek magasba a szemöldökök, amikor az első sajtóeseményük meghívójában már a felületes R&B-ben utazó DJ Revolution és DJ Kühl neve tűnt fel, hiszen egészen addig az sugárzott a nyitás előtt álló klubhoz kötött, toronymagas színvonalon vezetett blogból, hogy itt tényleg a budapesti okosgépzenei szentély nyílik meg.

Csak hát Budapesten sajnos nem hallgatnak annyian okos gépzenéket, mint amennyien azt sokan gondolni véljük.

Ezzel a ténnyel ilyen vagy olyan módon, de mindenkinek meg kell barátkoznia, aki buliszervezésbe fog. A Teslások is kénytelenek volt belátni, hogy ez itt mégsem Berlin, és részben be kell adni a derekat, ha nyitva akarják hagyni a kaput a progresszív előadók meghívása előtt is. Így a december 12-i első nyitónap a villantós koktélhauzé lesz, nadeviszont december 13-án szombaton nem kisebb név érkezik, mint Clark a Warptól. Így remélhetőleg a kecske (a klub) is jóllakik (az előző este megtermelt bevételből), és a káposzta is megmarad (vagyis a minőségi betevő, nekünk):

Ezt írja a Tesla az estről még:

Clark szerint lehet a repetitív techno-nak és a hűvös house-nak közérthető hangszínt adni, miközben minden albummal egy teljesen új csapást tapos ki magának. Emberünk november 3-án hozta ki legfrissebb lemezét, ami megint újradefiniálja saját nevét, bizonyítva, hogy mennyire edukált zeneszerzőről van szó. Clark egyszerűen átértelmezi a minket körülvevő atmoszférát és addig torzítja, amíg az új rend válik valóságossá a fül számára, hogy úgy érezzük a világ éppen így szól érintetlenül. 

DJ szettel érkezik még a Tale of Us-t és Clockwork-öt is jegyző olasz kiadótól a The/Das egyik fele, akik hozzáállásukban közös nevezőn vannak Clark-kal. A technót ők is a legzeneibb mentalitással kezelik, nem véletlen, hogy egyre inkább élő zenekari felállásban gondolkoznak, az Apparat-ból és például a MIA. zenekarából importált tagokkal.

Na, hát ez így már mindjárt baráti.
Már csak arra leszünk kíváncsiak, hogyan fog szólni ez a speciális hangélmény.