keresés menü

Nézd meg közelről az Adidas Futurecraft Ultra Boost cipőt, ami biológiailag lebomlik, így soha nem fogja szennyezni a környezetet

Úgy tűnik, az Adidas nem simán csak a legáramvonalasabban futurisztikus, vagy legfuturisztikusabban áramvonalas produktumokat szülögeti sorra a sportcipőpiacon, és ver rá tisztességes köröket a Nike-ra, de nagyon komolyan gondolják a környezettudatosságot is (ami szerencsére egyre divatosabb megközelítés a divatban egyébként is). A Futurecraft Biodegradable Ultra Boost nevű példány például 100 százalékban olyan anyagokból készült, amik éppúgy szervesen lebomlanak, mint egy elhajított alma.

Mindez a német AMSilk biotechnológiai vállalat érdeme, Adidasék velük álltak össze. Egyelőre prototípusokról beszélhetünk csak, de a tény, hogy ezek nem csak nem műanyagok, hanem még 15 százalékkal könnyebbek is, mint a szintetikus szálas társaik, azt jelenti, hogy jó úton járnak a fenntartható cipőgyártás végcélja felé.

“Úgy gondoltuk, kell tennünk valamit, ami nagy hatással lehet a bolygónkra”

– mondta James Carnes, az Adidas márkastratégiáért felelős egyik vezetője. Hát, úgy legyen, mondhatnánk, de mondanunk sem kell már, mert 2017-ben a tervek szerint ez is piacra kerül, úgy, mint ez a csoda.