keresés menü

Koronavírus elleni védekezés? Egy kínai építész állt elő az eddigi legerősebb ötlettel

Sun Dayong elképzelése egyelőre a koncepció szintjén létezik, és a láttán valószínűleg előbb tör fel belőlünk egy fojtott kacaj, mint a komolyanvétel megnyilatkozása sűrű bólogatás formájában, de ha hozzátesszük, hogy

UV-fényt használna arra, hogy fertőtlenítse magát,

akkor nyugodtan valljuk be, hogy dilemmába esünk.

Mert ez így már aztán tényleg a zsenialitást közelíti. Ráadásul ha hozzátesszük, hogy emberünk a Penda nevű jelentékeny és szakmai körökben elismert, csinos függőleges kertektől az illusztris előadótermekig és urbán kabinokig mindenféle eye candyt alkotó kínai építészcég társalapítója, akkor az még tovább árnyalja a történetet.

Mindennél már csak a neve jobb az egyelőre gyakorlatba át nem ültetett projektnek: Be a Bat Man. (Nyilván nem függetlenül az egyik feltételezéstől, miszerint a koronavírus denevérekről vándorolt át emberre.) Hát oké.

Amúgy a szénszálas pajzs-szerűségbe drótokat ágyazna a wannabe koronavírusölő, amik felmelegednének, így minden közelgő kórokozót derekasan kinyírnának. Amúgy tisztában van vele, hogy sokat kéne dolgozni még mérnökökkel rajta, hogy a valóságba ültethető legyen a sztori, de már jelezte, hogy a tervezői vénáját ezesetben ingyen bocsátja áruba, hiszen ez jó és fontos ügy érdekében történne.

Hogy lesz-e ebből létező eszköz, azt a jövő eldönti. Mi figyelni fogunk, ha éppen nem halunk meg addig!

Addig is, korábbi cikkeink az emberiség aktuálisan legfontosabb témájáról:

Tűz tartalom 🔥