keresés menü

Divathét a koronavírus idején

Meglehetősen drámaian alakult idén a milánói fashion week.

Vasárnap hajnalban Giorgio Armani bejelentette, hogy nem viszi ki a kifutóra a 2020-as őszi kollekcióját – ehelyett egy üres színházból  szeretné streamelni. Döntése valószínűleg közvetlenül köthető a több, mint 200 koronavírusos esethez amit az elmúlt napokban jelentettek Észak-Olaszországban. Ázsián kívül eddig ez a legdurvább eset.

Csillogás és glam ide vagy oda, a divatbemutatók – mint bármely nagy tömegeket befogadó rendezvény – valóságos bacitenyészetekként tudnak működni. Vasárnap délre a vírus szinte ellopta a show-t a divat elől. Utazási megszorítások már az event előtt életbe léptek, így például nagyon sok ázsiai brand képviselője nem tudott megjelenni. A repterek körüli pánik okán sokan úgy döntöttek, hogy autóval mennek tovább a hétfőn kezdődött párizsi divathétre. Ahonnan már szintén elkezdtek szivárogni a rémhírek, hogy lemondásra kerülhetnek bemutatók.

Pár event offos lett ugyan, de például Dolce & Gabbana derekasan felvonult a kifutón, sőt, partnerségre léptek az olasz Humanitas Universityvel, a gyógymód megtalálása reményében. Közben Milánóban ugye a kifutókon túl is megállt az élet, focimeccsek maradtak el, és a polgármester hetekre bezáratta az iskolákat.