keresés menü

A Kimchi & Chips megcsinálta a fényjátékot, ami nem csak hazudja a három dimenziót

A szöuli székhelyű Kimchi & Chips dizájnművészei, Elliot Woods és Mimi Son újabb fényinstallációval álltak elő. Mi már az előző, Line Segments Space című a térbeliségre reflektáló alkotásukat is imádtuk, de ez a mostani még azon is túltesz.

Talán nem is véletlen, hogy az impresszionisták festői forradalmához hasonlítják ezt a művüket, hiszen miközben még a mostanában divatos hologram-technikák is sík felülettel hozzák a térbeliség illúzióját, addig sikerült nekik ténylegesen háromdimenziós animációt létrehozni. Éspedig valahogy így, reméljük mindenki érti:

A Light Barrier nevű installáció alapötlete abból az egyszerű fizikai jelenségből indul ki, miszerint, ha két fénysugár találkozik a füstben vagy ködben, akkor a metszéspontnál erősebb lesz a fényük, mint külön. Kimchiék pedig nem tettek mást, mint egy csomó számítógéppel irányított görbe tükörfelületen átlőttek millió fénysugarat, úgy pozicionálva, hogy a fénysugarak találkozásai pontjai különféle geometriai alakzatokat adjanak ki.

Így videón keresztül ez a néhány fénykarika talán gyermetegnek tűnhet, mégis egy olyan technikának lehet a megalapozása, amin keresztül a fényekkel ténylegesen három dimenziós alakokat tudunk létrehozni. A Kimchi And Chips párosa sem áll itt meg, következő projektjükben a Light Barrier vívmányát sokkal nagyobb felbontásban szeretnék kipróbálni.

De először ezen hüledezzünk:

Plusz néhány werkfotó:

via Creative Applications

Tűz tartalom 🔥