keresés menü

Amikor a hologramkoncertnek értelme is van – M.I.A. és Janelle Monaé showja

Kevés cikibb dolog volt eddig a koncertélmények reformálására tett kísérletek között, mint amikor hologrammal állítottak valakit színpadra. Ennyi erővel – az élmény tekintetében legalábbis – akár videóról is mehettek volna ezek. A visszakapcsolási lehetőség, ami ugye a koncertek lényege, szinte teljesen hiányzott. Ám mielőtt rátérnénk M.I.A és Janelle Monaé közös, Los Angelest és New Yorkot összekötő hologramshowjára, fussuk át, hogy eddig kik és miként próbálkoztak a technológiával.

A legsnasszabb az összes közül Mariah Carey egyestés párhuzamos közép-európai turnéja volt. Az énekesnő Miamiban csinálta a műsort és ezt lőtték ki Lengyelországba, Németországba, Montenegróba, Horvátországba és Macedóniába. A végeredmény a legrosszabb anti-utópiákat és a legfantáziátlanabb sci-fiket idézte.

A legnagyobb felhördülést Tupac hologramos feltámasztása váltotta ki. Ki-ki döntse el magában, hogy ez mennyire volt etikus húzás. Annyit viszont szerintem nyugodtan leszögezhetünk, hogy nem volt egy túl kreatív ötlet ez.

A kanadai énekesnő, Feist sem mutatott túl sok hozzáadott értéket, amikort beállt tavaly a Samsung Galaxy S4 mobiltelefon kampányának vitorlájába:

És akkor jöjjön M.I.A és Monaé!

Ők úgy adtak egy közös duplakoncertet, hogy egyikőjük New Yorkban, a másik pedig Los Angelesben állt ténylegesen színpadra a kolleganőjének odateleportált hologramjával. Meglepetés, de végül is mindez nagyon hatásos lett. A show túllép azon, hogy jéé, wow, azta, egy hologram. Ahogy a videón is látszik, tovább effektezték, animálták a rendezők Monaé hologramját. Így az végre ténylegesen hozzá tud adni a koncertélményhez, túllépve azon, hogy egy kényelmes valóságpótló megoldás legyen.

Na, így lehet és érdemes ezt csinálni. Sajnos csak fél perces, értékelhető felvétel készült, de máris látható, hogy ez sokkal nagyobb buli, mint az előzőek:

https://www.youtube.com/watch?v=qdNxbpVkC-o

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥