keresés menü

Fekete-fehér dizájnt kaphat az Instagram

Mindenki kedvenc képmegosztója nem kapkodja el a megújulást. Ugyan egy csomó új funkció jött bele az elmúlt években, a kötelező négyzetformátum elhagyásától a videón át egészen az áramvonalasított keresőig, a külalak pofozgatása jobbára elmaradt. Elég csak arra gondolni, hogy a legtöbb app a korszellemre reagálva már lapos, minimalista ikonnal vár minket a mobilunk kijelzőjén, az Instagramé még mindig egy árnyékos-régies kamera.

Most viszont a Verge kapott a postaládájába pár olyan képet, ami azt mutatja, hogy ez a felállás végre-valahára változhat, és kicsit hozzányúlnak a felület kinézetéhez. Például elhagynák végre a facebookkéket:

Nem kell azonban még pezsgőt bontani (vagy ellenkezőleg, a kanapé alá bújni zokogva), az Instagramtól az írták a Verge-nek, hogy ez egyelőre egy dizájnteszt, amiben a felhasználók csak egy szűk csoportja vesz részt.

Aztán a reakcióktól függően eldöntik, hogy megtartsák-e a leegyszerűsített feketefehér variánst – amiben például az értesítések eddigi szóbuborékos szívecskéjét egy sima, elegánsan vékonyvonalas szívecske cserélné fel, de eltűnne az alsó sötét sáv is -, vagy maradnak a jól beváltnál.