keresés menü

És te vennél emberi bőrt utánzó iPhone-tokot?

Enyhén szólva nyugtalanító dizájn.

Nem ez az első alkalom, hogy valaki elgondolkodik azon, hogy az emberi érintést át kéne ruházni egy gépre, gondoljunk csak a los angelesi Lucy McRae ölelőszőnyegére.

Na de hogy egyenesen az emberi bőr tulajdonságait utánozzák le egy telefontokon, amit mindennap százszor megfogunk, az meglehetősen creepy kategória. Persze lehet, hogy még finoman fogalmazunk, sőt, az is lehet, hogy többen éppen ellenkezőleg azt gondolják majd, hogy mennyire bénán maradiak vagyunk, hiszen ezt a tokot már nem csak megragadni lehet, de akár bele is csíphetünk.

A kísérleti designnak ez az új példája az ember-gép interakciókat kutató Marc Teyssier elképzelése, de azért tegyük hozzá, nem ő az első, aki ezt kitalálta. Ki emlékszik a body horror mesterének, David Cronenbergnek az 1999-es eXistenZ című filmjére, és erre a játékkonzolra?

Ráadásul még arra is gondolt az alkotó, hogy ne csak egy ultrarealisztikus változatot készítsen, ha esetleg páran azt túl parának vagy gusztustalannak találnák, hanem egy simább, kevésbé textúráltabb “bőrt” is. Ráadásul okosórák szíjainak, meg trackpadekhez is elképzelik mindezt a jövőben.

Vajon tényleg így fogjuk simogatni a készülékeinket, hogy emberszerű bőrt simogatunk? Térjünk vissza rá 2029-ben.

(via)

Tűz tartalom 🔥