keresés menü

Annyira fájó az ölelés hiánya, hogy egy művész ölelőszőnyeget csinált

A Los Angelesben dolgozó Lucy McRae masinájába csak bele kell helyezkedni, és az ember megkapja, amiért sóvárgott régóta: egy kiadós érintéshalmazt, vagy hogy is nevezzük ezt.

McRae egyébként azon agyalgat el a műveivel, hogy a technológia egyre súlyosabb beáramlása az életünkbe hogyan fordítható a mentális jólétünk előnyére, és hogy vajon a mechanikus, gépi érintés alternatívája lehet-e az ember-ember közötti intimitásnak. Eléggé ijesztő gondolatok, tegyük hozzá, de ki tudja, hátha tényleg ez lesz a normalitás tizensok év múlva, és csak mi vagyunk túl barbárok ahhoz, hogy ezt elfogadjuk:

Azért persze nem mondjuk, hogy nem próbálnánk ki a szendvics módjára körénk záródó szivacshalmazt, elég jó buli lehet – igaz, kell hozzá egy külső kéz is, aki bekapcsolja a ráadásul bőrszínű szajrét:

A Compression Carpetet a kaliforniai Festival of the Impossible rendezvényén mutatták be, ami az emberek és gépek jövőbeni viszonyait kutatja, és persze a látogatók belefekhettek.

“A legtöbben az összenyomás után percekkel fátyolos tekintettel meredtek maguk elé”

– mondta Mcrae, utalva arra, hogy tényleg jó érzéseket tud átadni a masinéria, sőt, egy klausztrofóbiás férfi is nyugodt maradt benne.

(via)