keresés menü

Egy jó doboz bort, valaki?

3020997-poster-1280-pinot

Szombat van, szóval ideje pattintani a söröket. Illetve a borokat, mert most már azt is lehet: az angolul winificationnek nevezett “elborosodás” eredményeképpen a kézműves sörök is elkezdtek impozáns, dizájn szempontból is kifogástalan csomagolásban megjelenni – mint ahogy a borok már nagyon régóta így kerülnek fel a polcokra, elegánsan, ízlésesen.

Az oregoni Union Wine Company ennek pont az ellenkezőjét csinálta: fogta a kézműves borát és elsörösítette. Vagyis a megszokott hosszúnyakú üveg helyett pontosan olyan dobozba töltötte, amilyenből a sört vagy a kólát szoktuk szürcsölni. “Egy olyan termékkel akartunk előállni, ami megtestesíti cégünk filozófiáját: nagyszerű borok felhajtás nélkül” – mondja Ryan Harms, a cég tulajdonosa. Dobozból inni a bort ugyanis szerintük olyan pszichológiai hatást kelt, mint rendelni egy gourmet burgert, vagy 100 ezres cipőben járkálni. Hát, ennyike:

3020997-inline-unionfeast01sm

“Részévé szeretnénk válni a mindennapi ünneplésnek” – mondja Harm. “Az ötletünk része volt, hogy Oregont az emberek asztalaira vigyük, és a dobozok által közvetlenebbé tegyük azokat.” A dobozos borokat egyébként 5 dolláros áron lehet megkaparintani, ami egyébként egy nagyon baráti összeg, mivel a tartalma 10 dollárnak felelne meg, ha üvegesben vennénk. Több infóért nézzetek körül itt.

via 

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥