keresés menü

Bringaláncból minimálkulcstartó = hazai találmány!

Nagyon karmoljuk a hazai ötleteket, legyen szó speciális longboard-mutációról, hátizsákforradalmárokról vagy éppen kísérleti ABC-ről. És most elénk került egy újabb heurékázás, ami arra a kérdésre ad egyszerű választ, hogy miért is kell állandóan bazinagy, félkilós kulcskötegekkel a zsebünkben mászkálnunk. Mert hát nem kell: a TIK (Thin Is Key) búcsút int a kulcsok vízfejének, ami így nem csak kisebb, de könnyebb is lesz!

Az ötlet Farkas Dánielé, aki a Kickstarteren próbál pénzt kalapozni a projektre – sajnos már csak a mai napon, pár órán át lehet beszállni a közösbe -, itt azt írja róla: úgy akarta újragondolni a kulcscsomó elavult formavilágát, hogy az szinte eltűnjön a zsebében, de minimum beleférjen a pénztárcájába. Mert az nem állapot, hogy a kulcsainkkal több időt töltünk, mint a tulajdon csajunkkal (faszinkkal), és mégis csak egy kellemetlen nyűg a hordozása.

A szikra egy epikus izlandi hegyibringázás közben pattant fel nála, amikor rájött, hogy a lánca még egy brutális emelkedőn, csupa sárosan is bírja a megpróbáltatásokat.

“A láncnak megvan az az egy dimenziós rugalmassága, amire szükségem volt, a szemek pedig pont olyan laposak, mint egy átlagos kulcs. És elkezdődött.”

Egyes fórumokon előjött az, hogy de hát a forgatónyomaték ügyében pont az a kulcs fejének lényege, hogy ne törjön bele a zárba az az átkozott, illetve hogy hogyan lehet majd megkülönböztetni az egyes kulcsokat, hiszen azt eddig pont arról szoktuk, hogy milyen a feje, négyszögletes, kerek, rá van-e írva, hogy IRODA, vagy hogy ELZETT. Nos, az előbbit ránézésre pótolhatja az újrahasznosított lánc, utóbbi meg némi színezéssel megoldható. Az inkább kérdéses, hogy ha új kulcsok érkeznek a háztartásba, kinek van ideje és energiája otthon belebarkácsolgatni a helyére.

Persze van, aki meg pont barkácsolni szeret, úgyhogy ha ez a dolgok állása, akkor tessék ellátogatni a Kickstarterre, és szponzorálni, míg nem késő.

 

(via Kerékagy)