keresés menü

Pápay Fanny gyerekkorunk kedvenc bódító ragasztójából készített kísérleti ABC-t

…ezt a ragasztót pedig úgy hívják, hogy:

pf01

A piros tubusos univerzális gyorsragasztóról sokakban élhetnek még réges-régi emlékek, amik valószínűleg kevésbé szólnak arról, hogy milyen csecse kis papírlapokat ragasztgattunk össze vele, ellenben a legtöbb használójában egy életre nyomot hagyhatott a mindent átható, kéjesen kínzó, agyzsibbasztó kipárolgása, amit egyesek önfeledt ellazulásokra használtak külvárosi lakótelepek csücskeiben, híres futballistától híres magyar YouTube-sztárig.

Pápay Fanny pedig kezelésbe vette a még mindig létező, nyúlós, legendás anyagot, és egy kísérleti betűkészletet alkotott belőle – ahogy az a fenti, meg ezeken a képeken is látható:

pf03

Közelebbről:

pf02

Még közelebbről:

pf05 pf06 pf07

“Szóval az utóbbi időben két dolggal foglalkoztam igazan, betűkkel és a hologrammal, ebben a projektben ezt a kettőt összekötöttem. Fél éve beszereztem hologrammos papírokat, amikkel azóta is kísérletezem. Igazából az egyik ilyen papíron volt véletlenül egy tubus Techonokol, és máris adta magát az ötlet. Egyébként csináltam betűket már mentális betegségekből is – azt szeretem, amikor nagyon szélsőséges dolgokat nagyon kommersz formába önthetek,vagy nagyon abszurd dolgoknak funkciót adhatok” – közölte velünk az alkotó, aki Tumblr-en pörgeti ki magából a felgyűlt ötleteket.

De már ruhák is készültek a látható spektrum szinte valamennyi színét megvillantó betűkből, az első darabok már itt megvásárolhatók. Ő pedig Fanny, csak hogy archoz is lehessen kötni a dolgokat:

pf