keresés menü

I’m not your aranyvirágszál: itt a Verkstaden teljes lookbookja

Ahelyett, hogy minden magyarázat nélkül rátérnénk a képekre, Pintér Pálma alapító segítségével még mesélnénk is egy kicsit a Verkstadenről, mert nagyon nem szokványos lookbookhoz van szerencsénk.

“A Verkstaden ötlete évekkel ezelőtt, egy hosszúra nyúlt Skandináv körút során született meg. Innen a svéd név, ami annyit jelent: a műhely. Szerelemprojektként indult és a mai napig nem szűnt meg annak lenni. 2011-ben Dániából és Svédországból hazatérve, még a kinti melóból összespórolt pénzből kezdtem el megtanulni a szitanyomás csínját-bínját egy szitanyomó mester mellett.

Minden pénzemet eszközökbe és festékekbe öltem, miközben szabadidőm minden percében ennek a hobbimnak kezdtem élni. Már a kezdetektől fogva valamiféle nagy csapatról álmodtam, mégis jó ideig teljesen egyedül voltam és csináltam mindent: grafikák, kivitelezés, és így továb” – kezdte a történetet Pálma.

Aztán szép lassan elkezdett gyarapodni a csapat. Először Tüdős Pannával hozta össze egy bolhapiacozás. Vele kezdték el a SecondGo nevű projektet, amelyben kidobásra szánt ruhákat mentenek meg egy-egy hozzáadott zsebbel, grafikával vagy akár teljes átalakítással. A műhely következő tagja, Bé Zita lett, akire a Tumblr-en figyelt fel Pálma, vele is készült egy projekt, a TurnScarlet. Ezután a már általunk is bemutatott Wannabe Records-os lányokkal, Molnár Dorinával, Pócsik Borival, Rumi Zsófival és Borival bővült a csapat. Ez utóbbiról így mesélt Pálma:

“Tulajdonképpen mi kölcsönösen megálmodtuk egymást, vagy fogalmazhatnék úgy is, hogy mindannyian rendelkezünk valamivel, vagy álmodtunk valamit, amik végül úgy találkoztak, hogy most pont a lehető legtökéletesebben egészítik ki egymást.”

A Verkstaden első lookbookja ezeket a kezdeményezéseket rögzíti. És nem csak az említett lányok által tervezett ruhák szerepelnek a fotókon, hanem legtöbb esetben ők maguk mutatják őket be. Ráadásul a fotókon ott szerepel az a Baranyi Diána is, akinek az első verkstadenes projektje majd ősszel érkezik. Mert – ahogy Pálma is hangsúlyozta – még nagyon a történet elején járnak.

DSC_0479

dia_palma2_edited

Hamarosan nyílik a Verkstaden webshopja, addig a Facebookon érdemes őket követni, vagy hétvégén az Antifactory Vintage Shopban is találkozni lehet velük.

Fotók: Kleb Zsófi