keresés menü

Kipróbáltuk az Ink Hunter appot, ami megmutatja, hogyan fog kinézni a bőrön egy jövendőbeli tetoválás

Csodás dolog az augmented reality, magyarul kiterjesztett valóság. Ez a technológia a már meglévő, látott valóságot egészíti ki különféle információkkal.

Például lehet írni egy alkalmazást arra, hogy ha a mobilkameránkat ráirányítjuk a közelben lévő étteremre, akkor a képernyőn megkapjuk, mennyire húzták le azt a Tripadvisoron, miután retkes volt az asztalterítő. De létezik olyan AR-app, ami azonnal lefordítja egy plakát külföldiül kiírt információit, az IKEA egy ilyennel mutatja be, hogyan nézne ki a lakásunk új bútorokkal, és olyan is van, ami a kijelzőn észlelt látványból egy videojáték-pályát kreál. Sőt, egy ilyen vicces appal egyszer már szétbarmoltuk Budapestet is. Persze nem igaziból.

Az Ink Hunter pedig újabb alkalmazási területre csempészte be a módszert: megnézhetjük, hogyan néz majd ki egy tetkó adott testrészünkön, mielőtt még ténylegesen a tű alá feküdnénk.

Tettem egy próbát. Ehhez az kellett, hogy egy három csíkból álló szmájlit rajzoljak a kívánt testrészre. Nehezen vettem rá magam, mert már alsósként is megrezzenve néztem azokra, akik golyóstollal firkálnak a tenyerükre.

Ezután kiválasztottam egy szívemhez közel álló témát (vagyis mintát) az appban, irányítottam a kamerát a golyóstoll-alapra, és vártam a csodát:

Mondom CSODÁT!

Na, azért. Küldeném mindenkinek, aki szintén leállt az új X-Akták nézésével a harmadik béna epizódnál.

Hamar felfedeztem az alkalmazásban, hogy hát saját mintákkal is lehet itt sztárkodni, úgyhogy elkészítettem ezt a szédületes skiccet (sic!) fotosopban, és az egyediség büszke tudatában megismételtem a műveletet.

Kár, hogy nem néz ki jobban, mint egy golyóstollas rajz. Addig is itt lehet kísérletezni az appal, egyelőre csak iPhone-tulajdonosoknak.