keresés menü

A napelemes windbreaker dzseki, ami nem csak prímán néz ki, de még a mobilt is lehet tölteni vele

A futurisztikus ruhával már nem először virító Pauline van Dongen holland dizájner által alkotott dzseki nem csak a megszokott windbreaker tulajdonságokkal bír, úgy mint vízlepergetés és a hő megtartása, miközben ugye pehelykönnyű marad, de napelemes panelekkel (igen, az a három sáv ott elől) is felszerelték. Ami, hoppá: elektromos készülékeket képes energiával felruházni!

És mindenki jól tudja, hogy egy isten háta mögötti túrázáson vagy egy vadidegen külföldi fesztiválon, ahol a haverok épp szanaszét széledtek a színpadok között, kevés annál fontosabb dolog van, minthogy a telefonban legyen szufla.

Külön érdekesség, hogy a ruha alapanyagául újrafeldolgozott famerszálak szolgáltak, és hogy a kapucniját egy cipzáros gallérba lehet elrejteni.

Van Dongen hollandként nem titkolja, hogy egyébként azok a túravezetők lebegtek a szemei előtt, akik az országát szegélyező Watt-tenger szigeteinek természetvédelmi övezeteiben kísérgetik az érdeklődőket, akik ebben a minőségükben gyakran tíz órát is a szabadban töltenek, off the grid. És ők segítettek is neki az ötletelési procedúrában.

“Amit szeretnék elérni, az valami olyasmi egyensúly, amikor a technológiát már úgy érzékeljük, mint ami teljesen természetes”

– mondta a tervező a Dezeen kérdésére.

(Fotók: Roos van de Kieft)