A Badger and Fox csokornyakkendő-biznisz ötletét egy jól sikerült karácsonyi ajándék hozta 2012 telén. Laci és Zsuzsi, az ötletgazdák nem designerek, mégis belevágtak egy olyan projektbe, ahol eredeti szakmájukhoz képest másfajta módon kamatoztathatják kreativitásukat.

Laci a reklámszakmában dolgozik, emellett pedig – bár ezt a megnevezés többször megnevettette már, most mégis megkockáztatom – rocksztár is, hiszen a mocskos stonerrockot játszó Haunebu egyik gitárosa. Zsuzsi tájépítészként végzett. Mindketten szeretik, amit csinálnak, de a barkácsoló kedv többek között olyan egzotikus tájakra is elrepítette őket, mint a csokornyakkendőkészítés. Laci így kezdi a mesét:

A Badger and Fox lényege, hogy mindent magunk készítünk, és szeretnénk, ha ez a jövőben is így maradna, hiszen számunkra éppen ettől izgalmas a dolog. Szerencsére mindkettőnknek mások az erősségei, így Zsuzsinál inkább a varráson van a hangsúly, én pedig az üzleti vonalat viszem. Persze folyton tanulunk egymástól, mindenben támogatjuk a másikat.

A barátok is besegítettek, Csúth Péter tervezte a logót, aki jelenleg tervezőgrafika szakon tanul az MKE-n, de segített még Kocsis Ági is, akivel együtt fotózták a kollekciót. A dobozok pecsételt külseje is közös ötlet volt.

A kollekcióhoz az interneten fellelhető designblogokból, oldalakról merítették az inspirációt, no meg a tavalyi év utazásaiból. A tervezőpáros sok helyen járt, nyitott szemmel, érdeklődve figyelik a világot, így szinte bárhonnan érkezhet az inspiráció. Olyan dolgokat csinálnak, amik nekik tetszenek, kompromisszumot pedig nem hajlandóak kötni.

Magunk szerezzük be a javarészt külföldi anyagokat, de a jövőben szeretnénk akár recycled anyagokkal dolgozni, szóval egy korábbi ruha vagy ing alakul majd át nyakkendővé, kiegészítővé.

Nem titkolják, nagy reményekkel és vágyakkal vágtak bele a tervek megvalósításába, hiszen a külföldi piacot is megcélozták.

Nem véletlenül választottunk olyan nevet, amivel nemzetközi vizekre lehet evezni. Elég sok külföldi bolt van, ahová megpróbálunk majd bekerülni. Tudatosan építjük a márkát, itthon pozitív a fogadtatás a boltok részéről, ezért bízunk abban, hogy külföldön is lehetnek sikereink. Ha azt láthatják, hogy ez egy átgondolt, kitalált, tudatos márka, ami nemzetközi összehasonlításban is képes megállni a helyét, itthon is könnyebb lesz a terjesztés. Tervezünk webshopot, amin keresztül bárki számára elérhetővé válnak a termékeink.

Csak úgy, ahogyan általában a kézzel készített, egyedi cuccok, a Badger and Fox csokornyakkendők sem olcsók: a tervezők azokat a jól szituált fashionistákat szeretnék megcélozni, akiknek fontos, hogy soha nem fog szembejönni velük ugyanaz a darab, és tisztában vannak vele, mennyi munkát jelent egy jó minőségű alapanyagból készített termék előállása, és persze hajlandóak is a zsebükbe nyúlni ezért. Főleg, mert 19. században népszerűvé váló csokornyakkendőknek igenis van keresnivalójuk 2013-ban: a divat örök körforgásának jóvoltából lehet, hogy hamarosan ismét divatba jönnek. Vagy divatba hozzák őket páran. Ez az, amit még a Badger and Fox csapat sem tud biztosan, csak remél.

Pöttyös, kockás, csíkos, Badgeréknél minden van: nézz meg még több csokornyakkendőt és akár markolj fel belőlük a Narval Marketen!

Igazán kifinomult magasélet: megjött a Roadster print! Lapozz bele, rendeld meg, élvezd! (X)