keresés menü

Magyar dizájn házhozszállítással: megnyitott a Narval Market!

Aarion póló vs. made in china? Lámpa az Ikeából vagy inkább Franta Ágitól? Bringáskesztyű a plázából vagy inkább Geréby Zsófitól? Na ugye.

Egyre kevesebb kifogásunk lehet,  hogy miért vesszük le idén nyáron is a kétszázezredik Kínából importált tornacipőt a há&em polcáról, pedig már tavaly is hisztiztünk, amikor percenként négyszer jött velünk szembe az utcán és egy fél Sziget koncert alatt kilyukadt. Lassan ugyanis már a fotelből se kell felkelnünk ahhoz, hogy inkább fiatal hazai tervezők minőségi cuccai közül válogathassunk. Praktikus 2in1 megoldás: egyedi ruhákat, ékszereket és bútorokat találhatunk online, miközben óriásmultik helyett inkább azokhoz a kreatív srácokhoz folyik be a (cseppet sem több) pénz, akikkel egyébként is ugyanott fröccsözünk minden este.

Nem könnyű persze ezekre ráakadni: a pláza bejáratát senki nem téveszti el, a hazai tervezőket viszont ismerni és keresni kell, és valóban nehéz követni hogy kinek hol van boltja, showroomja, műhelye, és be lehet-e menni egyáltalán. Szerencsére az utóbbi időben egyre több magyar dizájntárgyat forgalmazó webshop indult, amik segítenek népszerűsíteni és ezeket a fiatal brandeket, plusz leveszik a tervezők válláról a termékeik kommunikációjával járó rengeteg problémát.

Narval Market launch party @Kőleves

Nemrég indult a Stilblog webshop szekciója, a Stilshop, néhány hónapja a (nem csak magyar márkákat forgalmazó) Dezigen, magyar designereket forgalmaz a Designshop.eu, a legfrissebb webshopot, a Narval Marketet pedig két napja indították el. A startot kedd este elegáns launch partyval ünnepelték a Kőlevesben, ahol minitárlattal mutatták be az együttműködő márkák termékeit.

Kezdésként a múltheti Műhely sorozatunkban is bemutatott Aarion ruhák, a Badger & Fox, a Bosis, a Boystoyscreatures, az eVe, Franta Ági lámpái, a Future Unnon, a Kag táskák, a Körben, Nemesi Anna ékszerei, az Ooh my Deer, a Rosehip Design, a The BétaVersion táskái és az UrbanLegend by Zsófi Geréby ruhák kaphatók náluk, a site pedig letisztult kivitelezésével nem hagy elveszni a rengetegben, átlátható,  egyből könnyen kezelhető a felület. Ahogy mondjuk egy dizájnorientált webshoptól el is várható.

Aarion a Narval Market launch partyn

A legizgalmasabb rejtélyre viszont sajnos a bulin nem sikerült fényt deríteni: vajon milyen titkos összefüggés lehet a magyar design és a névadó egyszarvú cethal között? Végül a weboldaluk segített:

A narválok az északi tengerek unikornis bálnái. Különleges és titokzatos lények, nem is biztos, hogy ismerted, de ha megismered egyből megszereted őket. A mélyebb vizekben tanyáznak és ritkán jönnek csak a felszínre. 

Kicsit ilyen a magyar design, a magas minőséget képviselő magyar designerek is. Nem biztos, hogy ismered őket, nem biztos, hogy szem előtt, a “felszínen” vannak, de ha megismered őket, megszereted a márkáikat és az általuk előállított tárgyakat, ruhákat, ékszereket, táskákat. 

Narval Market launch party @Kőleves
Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥