keresés menü

Intelligens chip került az Adidas új futócipőibe

Az Adidas évek óta elkötelezett a környezettudatos gyártási megoldások és anyaghasználat mellett, hosszútávú céljaik között szerepel az újrahasznosított alapanyagok kizárólagos használata, ahogy arról már itt is írtunk, illetve az öko-innováció sztenderdizálása a sportszergyártó cégek piacán.

A nagyvárosi kikötők színvilága inspirálta új sziluettek, az Ultra Boost Parley és az Ultra Boost X Parley pedig egyaránt ötvözik a környezettudatos innovációkat és a teljesítményorientált technológiai megoldásokat.

Kívánatos darabok

Mindkét modell Primeknit felsőrésze 85 százalékban a Maldív-szigeteket övező vizekből kihalászott műanyaghulladékból készült:

a sziluettekhez páronként mintegy tizenegy darab műanyagpalackot hasznosítottak újra azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az óceánok túlzott szennyezettségére.

A felsőrész mellett az új modellek folyamatos energia-visszajuttatást biztosító, legendás Boost talpazata, rugalmas Continental Rubber sarokrésze, és a női lábfejhez tökéletesen illeszkedő Adaptive Arch szerkezete is fenntartható anyagokból készültek.

A tavaszi Parley kollekció legfontosabb innovációja a jobb cipő belsejébe edukációs céllal épített, okostelefonnal összeköthető NFC chip. A chip beolvasása után a viselők bővebb információkhoz juthatnak az adidas és a Parley for the Oceans együttműködésről; hasznos információkat kaphatnak arról, hogy milyen módon mellőzhetik életükből a műanyagfelhasználást; illetve arról, hogy hogyan csatlakozhatnak a jövő környezettudatos kezdeményezéseihez.

“Az Adidas Parley együttműködés célja, hogy globális szinten felhívjuk a figyelmet a zöld megoldások fontosságára, és motiváljunk mindenkit arra, hogy a saját mindennapjaiban is nyisson a környezettudatosság felé” – nyilatkozta az új kollekció kapcsán Végső Péter, az Adidas brand marketing menedzsere.

Az Adidas idén másodjára csatlakozik a Parley és a Runtastic Run for the Oceans kezdeményezéséhez, melynek keretein belül június 8. és július 8. között közösen gyűjthetik a kilométereket a mozgalomhoz csatlakozó futók, hogy együtt hívják fel a figyelmet a műanyagszennyezés megállításának fontosságára.

Az Ultra Boost Parley és az Ultra Boost X Parley modellek április 16-ától vásárolhatók meg a kiválasztott adidas üzletekben és a márka kiemelt partnereinél. További információ az adidas Parley modellekről ezen a webkikötőn és az Adidas Running Instagramján.