Az utóbbi időben jó néhány olyan pékség nyílt, ahol szuper kovászos kenyerek készülnek, amik után a sima élesztős bolti kenyereket már elég szomorú majszolgatni.
A KovászLabor nevű Facebook-csoportban több esetben felmerült, hogy nyaralások alkalmával merre érdemes kovászos kenyereket keresni, a Next Leap csapat két tagja, Simon Marcell fejlesztő és Stenszky Örs grafikus pedig lecsapták a labdát és megcsinálták a Kovásztérképet, amire bárki feltöltheti az általa ismert új pékségeket.
Sütöttem kenyeret
Próbáljátok ki ti is, tök egyszerű, és hatalmas öröm megkóstolni, amikor elkészül. Mondom hogyan. Az egész úgy kezdődött, hogy egy ismerősömnek arról beszéltem, hogy oké ez a pizza, ami most itt készül, de azért sokkal jobb lenne gyorsélesztő helyett kovásszal tolni. Aztán mindez odáig eszkalálódott, hogy az ismi anyukája küldött egy adag (miben mérik ezt?)