keresés menü

2017-ben zöld utat kapott Magyarországon a Lemmi, mint fiúnév

Először jöjjenek azok a nevek, amik a szülők nagy bánatára nem mentek át: Deniel, Christian, Tony, Sevastyan, Titanillo, Lirillo, Royalty, Jay, Andrea, Mani, Zhongyi, Adam’s, Zé, Vackor, Barsa, Felhő és Tímár a fiúk közül. Mazsola, Keti, Elizabeth, Máseny, Natalie, Rebecca, Edy, Kitty, Babi, Kiwi, Erdőcske, Hattyú, Pötyi, Zene és Éden a pedig magyar lányneveknek nem voltak megfelelőek.

Amit viszont 2017-ben elfogadtak, mint legit magyar lánynév, azok ezek voltak: Andreina, Aviána, Elizabell, Halina, Lélia, Leticia, Lira, Madita, Medina, Meril, Minetta, Nea, Nissza, Szibell, Sztilla, Triszta, Zamíra, Zonera.

A fiúnevek közül pedig ezek voltak azok, amik átmentek a rostán: Árvin, Balla, Bertil, Björn, Bránkó, Csobánc, Daren, Derek, Donoven, Evron, Frej, Hakim, Kemecse, Kofi, Konor, Kornéliusz, Koron, Krizantusz, Lemmi, Liborius, Milen, Milován, Miska, Navid, Palkó, Rajka, Rami, Sobor, Szergej, Szoren, Szorin, Vetúriusz, Vladek, Zakari, Zeki.

Igen, ha nem is Lemmy-nek, de Lemminek már nevezhetjük a gyerekünket, ha a Motörhead legendájának árnyékával akarjuk őt az életbe bocsájtani!

Lemmy meghalt, de ez a 10 idézet örökké élni fog tőle

(via)