keresés menü

Zord időhöz szexuális album: Cooly G – Wait ‘Til Night

Cooly G a basszus-zenék fontos iránytűjénél, a Hyperdub kiadónál jelentette meg 2012-ben első lemezét, ami máig hihetetlenül frissnek hangzik, a nagyon szigetországi elektronikus zenei irányok és az R&B olyan újszerűen levegős, leheletfinom textúrás házasításával, amilyenre őelőtte nemigen akadt példa. És mindezt erőlködés nélkül alkotta meg.

A Guardian pedig most előjött új albumának streamjével, ami majd október 20-án jelenik meg hivatalosan. A számcímek már sokat sejtetnek:

Your Sex, Fuck With You, So Deep, 3 Of Us, Like A Women Should

Úgy is van, szoft-lepedőakrobata történetek és az érzéki testiség körül járnak most a gondolatok, de ez nem jelenti azt, hogy az albumszerkezet is a ledérségre esküszik: megmaradtak a negatív tér szolgáltatta okos hangzatok, a lekapcsolt lámpákra szabott elektronikus formulák, amikre úgy fekszik fel Cooly sokszor suttogásközeli éneke… mint a tudjátok mi a tudjátok mire. A dalok egyébként személyes fantáziáiból táplálkoznak, ahogy a Quietusnak is elmondta, szingli anyaként bizony neki is vannak vágyai, ezért megvárja, míg a gyerekei ágyba kerülnek, és akkor hódol ezeknek. Amik közül néhány már megvalósulni is látszik.

Hallgassátok, mert jó:

Tűz tartalom 🔥