keresés menü

Zene napkezdéshez: SZA feat. Kendrick Lamar – Babylon

Fel sem tudom idézni, mikor fogadtam el tanácsot utoljára bárkitől is, fel sem tudom idézni, mikor viszonoztam valaki szerelmét utoljára – ezek eléggé letaglózó sorok egy napfényes reggelre, de mégiscsak az egyik legkelendőbb friss R&B énekesnőtől hallhatjuk őket, és még a legkelendőbb rapper is becsatlakozik.

Ami amúgy nem véletlen, mert a 23 éves – eredetileg zárkózott muszlimként nevelkedett, majd a világra és a hiphopra (többek között Lil Jon-ra és Commonra) rácsodálkozó – SZA is ugyanahhoz a Top Dawg Entertainment brancshoz tartozik, mint Kendrick Lamar. A bekerülése persze, ahogy ilyenkor lenni szokott, mesébe illő volt: eredetileg a 10.Deep ruhamárkának dolgozott, ami szponzorálta Kendrickék egyik showját valamikor 2011 környékén, ő vitte nekik a ruhákat, de felháborodtak, mert nem a megfelelő méreteket kapták. Punch, a TDE vezetője viszont egész véletlenül belehallgatott a barátnőjének fülesébe, ahonnan persze SZA első szárnypróbálgatásai csendültek fel.

És szerencsére azóta egy saját tehetségét csak nemrég felfedező énekesnővel gazdagabbak vagyunk. Aki ráadásul ilyen jó zenéket kap maga alá, mint ez a fenti.

szakendrick01
SZA és Kendrick Lamar