keresés menü

Olyan erdőkbe visz el a Zagar új, 360 fokos videoklipjében, amik nem is léteznek

Zságer Balázsék új albummal jönnek hat év után, és nagyon úgy tűnik, hogy ezen viszlátot mondanak az egyértelműen befogadható, légiesen könnyed, budai borkóstolásokon is játszható popzenének.

Nemrég kijöttek ezzel az elmebaszó klippel, amihez a zenekarvezető ráadásul azt a gondolatot fűzte, hogy “az erdőben a fák titkon kommunikálnak egymással, energiát adnak-vesznek, és néha háborúznak. Ahogy ez emberek közt, itt is vannak gonosz erők, néhány orchideafajta például meghekkeli a hálózatot, hogy riválisaikat megfosszák az éltető energiától.” (A friss lemez címe amúgy Woods, Spirits & Sorcery lesz.)

Mondhatnánk erre viccesen, hogy nézd csak, a Zságer elment Ozorára, aztán így jött vissza – de ez nem vicc, mert tényleg ez történt: saját maga is bevallotta, hogy ez, illetve marokkói utazása is masszív nyomott hagyon az új alkotói elképzelésein. Aminek az eredménye egy totális pszichedelikus irányváltás lett.

A nyúló-formálódó-organikus vonulat újabb tétele a fenti Anata Wa Watashi című dal, amit a zenekarvezető szerint a zen buddhizmus tanai inspirálták, a mikro- és makrokozmosz kérdései, a Yin-Yang ellentétpár, az egyéni és kollektív tudat közötti határmezsgye. A hangszerek közé pedig afrikai balafon és hindu szitár is bejelentkezett.

Húzd a kurzort a videón, mondtuk már!