keresés menü

A furcsa rap élenjárói, Young Thung és Future is új zenével állt elő

Sok, DJ Premieren és Wu-Tangen felnőtt klasszikus hiphoparc gyűlöli ezt az autotune-nal megbolondított, szinte művészi magasságokba lopódzó, bizarrságra és (ön)iróniára rájátszó újhullámot, ami az elmúlt években eluralkodott a feketék Amerikájában, miközben mérvadó zenemegmondók tartják úgy, hogy márpedig izgalmas történés ez, amire oda kell figyelni, sőt, akár még szeretni is lehet. Még akkor is, ha nehéz elsőre megszokni ezeket az elharapott-furcsa, műanyagszerű énekbeszédeket, amikről gyakran még azt sem lehet megállapítani, hogy ez most akkor komoly, vagy csak egy vicc. Vagy szimultán mindkettő!

Na, most ennek a – természetesen Atlantából érkező – zsánernek a két kiskirálya jött ki egy-egy új dallal, és nem is fosnánk feleslegesen tovább a megmondást, íme Future friss trekkje, amit a Creed című filmhez készített egy Rocky-s hangmintára:

Ez pedig a már öltözködésével is minden figyelmet magára irányító Young Thug klipje, amiben azt láthatjuk, hogy két butának tűnő éjszakai pillangó hogyan használja ki az igazi butaságot.

Hát, itt tartunk, ami a weirdo rapet illeti.