keresés menü

Egy német srác a GTA ötödik részével készített klipet a Wavves-nek

A YeahMAP nevű német gamer a GTA V számítógépes verziójába pakolt vágóprogram segítségével készített egy olyan akciófilmes klipet, amilyenre valójában még egy Wavves kaliberű előadónak sem lenne lehetősége. Csak mondjuk Taylor Swiftnek vagy Rihannának. Autósüldözés, robbantások, vadászgépek: minden megvan benne, amit a zsáner megkíván.

A videó egyébként ahhoz a Leave című trekkhez készült, amit Nathan Williams épp a GTA egyik rádiócsatornájába írt. Hogy teljes legyen a kör.

Számítógépes játékok mintájára már csomó klip készült, ez viszont a legelőremutatóbb mindegyik közül. Méghozzá azért, mert pusztán a játék adta lehetőségekből készíthette el – nem lekicsinyítve az érdemeit, de – egy mezei felhasználó. A GTA V ugyanis már olyan részletgazdag és rugalmas virtuális világot nyújt, amiben simán felépíthetőek ilyen szöktetéses narratívák, mint amilyet YeahMAP is végigvezetett.

Amennyiben a klipkészítés ennyire vagy még jobban el tudna szakadni az anyagi korlátoktól, az a kreativitásra is nagyon ösztönzőleg tudna hatni az eszerint nem is olyan távoli jövőben.

***

Jó lenne egy kis új Wavvest hallgati már? Itt megfülelheted a Cloud Nothings-szal közös friss lemezüket. És még nyáron állítólag érkezik az igazi sorlemez is.

(via Consequenceofsound)