keresés menü

Három napos fesztivállal tér vissza az idén 50 éves Woodstock

Augusztus 16 és 19 között háromnapos fesztivállal ünnepli a félévszázados évfordulóját minden idők fesztiválja, a Woodstock. A New York állambeli Watkins Glenben megrendezésre kerülő rendezvény főszervezője pedig az a Michael Lang, aki az eredeti Woodstockot is szervezte.

Noha a jegyértékesítés már elindult, a line-upról még semmi konkrétumot nem tudni. Lang annyit elmondott, hogy egy eklektikus, többgenerációs fesztivált szeretne, ahol a fiatalabb előadók tisztelegnének a régi nagyok előtt.

Rockzene mellett természetesen lenne hiphop és pop is, és szeretné, ha a régi nagyok közül is páran újra összeállnának az esemény kedvéért.

Archív fotókon minden fesztiválok őse: 47 éve augusztusban volt Woodstock

Emellett szeretnének visszatérni a fesztivál eredeti gyökereihez is, ahol még a zene mellett hangsúlyosan jelen volt az aktivizmus és a társadalmi szerepvállalás. A fesztivál egyik fő topikja például a klímaváltozás lesz.

Lang mindezek mellett arra is ígéretet tett, hogy nem történik meg újra 1999, amikor botrányos körülmények, fejetlenség, szervezetlenség mellett sikerült méltatlanul ünnepelni a harmadik ikszet.

Természetesen a legjobbakat kívánjuk, de a fenti infók alapján nekünk úgy tűnik, hogy a szervezők még az előző évezred tempójában vannak. A szintén augusztusi Sziget például már egy csomó fellépőt bejelentett, itt pedig még mintha csak az álmodozás menne.

innen