keresés menü

Nagyon aranyos, ahogy a Weezer-zenekar és a rajongói trollkodják egymást

Hosszabban a Narira még tavaly megírtam az előzményeket, itt most legyen annyi elég, hogy miután a Weezer a kilencvenes évek derekán készített egy legendásan és egy kultikusan jó lemezt, magabiztos mélyrepülésbe kezdett. Többször a rajongók kérték őket, hogy hagyják már abba.

Ez a minőségvesztés eltartott egészen 2014-ig, ezután kiadtak két olyan albumot, amit bátran oda lehetett tenni az első kettő mellé. Majd mire lenyugodtak volna a rajongók, tavaly meg készítettek egy újabb szörnyűt.

Ebben a helyzetben érezte úgy egy Mary nevű ohiói tini rajongójuk, ha a zenekar kibaszik vele, akkor ő már csak azért is visszavág. Petíciót hirdetett azért, hogy a Weezer dolgozza fel a Toto nevű zenekarnak az Africa című botrányosan rádióbarát számát.

Erre a Weezer fogta magát, és feldolgozott a zenekartól egy másik dalt, a Rosannát. Majd amikor mindenki azt hitte, hogy a zenekar ezredszer is cserben hagyta a rajongóit, csak kitették az Africa feldolgozását is.

Összességében azért nem lehet azt mondani, hogy a Weezer nem próbálkozik, legutáltabb lemezük első számát például tizenvalahány rajongójukkal közösen írták. Ez az:

És olyanok vannak a videó alatti kommentszekcióban, hogy

“I co-wrote a Weezer song.”

“it’s my chorus man!! :)”

(via)