keresés menü

Premier: Volkova Sisters – Holiday ***Remixes (2015)

Kevés zenekar találta el annyira az öndefinícióját a Facebook zsánerrovatában, mint a magát goth-tronként megjelölő Volkova Sisters: minden egyes dalukat dominálja a (néha baljós, néha szívszaggató) feketeség és a szintetizátorok, egyszer az ember-gép viszony örök filozófiai kérdéseit juttatva eszünkbe, egyszer fehérre festett és zord raktérpületekben táncoló androgünöket, egyszer a jeges-meleg skandináv elektronikát, egyszer meg a nyolcvanas évek new wave-jét meg EBM és elektroindusztriál legendáit.

Még szép, hogy kíváncsiak voltunk, mi történik, ha ezt a borzasztóan erős arculatot átszabja néhány nem kevésbé tehetséges hazai zenész.

Az idei nyár közepén bemutatott Holiday EP darabjai váltak célpontokká, és szerencsére a remixhagyomány közel tökéletes ápolásának lehetünk fültanúi: az eredeti esszencia megőrzésével születtek újjá a számok. Norwell sűrű felépítménye, Iamyank ritmikapornója, Cristopher Waver áramvonalasítása és Modeo öblös zajongása mellett helyet kapott Sabák Peti, azaz Dizkostu eredeti verziója a Sharpból, és a budapesti elektronikus színtér nagy reménysége, a FOR remixe is, akikkel együtt setétkednek majd egy nagyot karácsony után a Trafóban.

Indítható! Érdemes:

https://soundcloud.com/volkovasisters/sets/holiday-remixes

Aki pedig a saját otthoni playlistjében is szeretné ott tudni a hangzóanyagot, az a Bandcampről letöltheti.