keresés menü

Villanyozzon fel téged a Trafó! Gépzenei szeánsz szombaton, remek külföldi fellépőkkel

electrify2

Ha eddig nem derült volna ki, akkor itt most leszögezzük, hogy nem csak a tartalmilag jó, és kellő hájppal körüllengett zenei programokat szeretjük megszellőztetni itt az Urbanplayeren, de azokat is, amik tartalmilag jók, de nem lengedez elég hype körülöttük, pedig megérdemelnék. Ez pedig pont egy ilyen műsor lesz szeptember 21-én szombaton: ahogy azt már korábban megénekeltük, az Electrify Series az agyasabb, hiánypótló, határokat szélesítő elektronikus zenék propagálását tűzte ki célul, ami tök jó, mert ilyenből azért nem sok akad mostanában (helló UH Fest, helló Lay Up, helló Küss Mich és külvárosi techno, meg még páran kevesen).

Ezúttal sikerült elhívni Vladislav Delayt, a finn kísérletezőt, aki a dubos behatásoktól sem kímélt (vagyis inkább organikus-meleg, mint steril-hideg) elektronikák mezején mozog otthonosan, de ezen túl a technón át az absztrakt jazzig mindenbe belenyúlt már. Itt egy gyors összegzés legutóbbi hanganyagáról:

Jön még az angol Forest Swords is, ami mögött egy ember áll, Matthew Barnes, aki gitárokkal, visszhangokkal, pszichedelikus folk-szerű szónikus hangulatkörképeivel elég hamar az ujja köré képes csavarni az erre fogékonyakat. Az ő fellépése alatt is kellően magunkba meg az álomszőttes melódiákba temetkezhetünk majd, ez biztos.

Micachu egyszerre klasszikus képzettségű zeneszerző, experimentális zenész és énekesnő, a bájos káoszpop csodagyereke, és elképesztően sokszínű zenei vénával megáldott tehetsége. Gitározik, hegedül, maga által épített hangszereken játszik, klasszikus kortárs zenét komponál a Londoni Filharmonikusok felkérésére, grime MC kollektívákkal rappel, Matthew Herberttel dolgozik, és így tovább, ide pedig egy titokzatos közreműködővel, Tirzah-val érkezik.

És itt lesz Pamelia Kurstin is, aki a világ legismertebb teremin-művészeinek egyike – ez az a hangszer, amit a kar mozgatásával szólaltat meg úgy a zenész, hogy a nem létező távoli galaxisokat idéző, furcsa, éteri hangokat kibocsátó eszközhöz hozzá sem ér.

http://www.youtube.com/watch?v=NSd_-YzzwK4

Mindez tehát most hétvégén, Facebook eseményoldal itt, jegyvásárlás emitt.