keresés menü

Új Mala, Yeah Yeah Yeahs és Wavves videók, metrós vízözönnel és lobogó máglyával

Egymásra torlódott több jeles (és urbánus körökben sűrű hallgatásra érdemesített!) zenész videója, úgyhogy egy szuszra megmutatjuk őket.

Itt van mindjárt a mély és megfontolt dubstep nyugodt mestere, Mala, akinek tavalyi nagylemeze (Mala In Cuba) úgy olvasztotta egybe egy eredendően befelé forduló londoni műfaj és Kuba életigenlő zenészeinek játékát, hogy az rögtön bérelt helyet szerzett magának a 2012. év végi összesítő listákon. És most itt van az erről származó egyik dalhoz, a Danay Suarez énekesnővel felvett Noches Sueñoshoz készült videó, ami szintén összekapcsolja a maga módján ezt a két világot, megfürösztve a nagyvárosi metróalagutat egy kis Karibi-tengerrel.

A New York-i indie brigád, a Yeah Yeah Yeahs februárban megjelent negyedik stúdiólemezéről, a Mosquitoról itt az első klippel is kiemelt dal, a Sacrilege, a hozzácsapott közel tizennyolc pluszos videóban ugyanis egy mindenkivel összefekvő kisvárosi lány (akit az érdekes arcú brit modell, Lily Cole játszik) sztorija csomagolódik ki, az időrendben visszafelé.

A végére hagytuk a legzavarbaejtőbb videót,  ami azonban, ha tudjuk, hogy ki az előadó, már a meglepődés halovány szikráját sem csiholja: a zajpopot előállító Wavves név mögött megbúvó Nathan Williams ugyanis nyíltan és előszeretettel teszi magáévá a hedonizmus minden formáját (a három évvel ezelőtti, a világ egyik legjobb zenei fesztiváljaként elkönyvelt Primavera Soundon konkrétan megdobálták, miután egy válium-ecstasy  mixtől csak imbolygott a színpadon), vonzódását a romlottsághoz pedig már egy hónappal ezelőtt is kifejezte ebben a videóban. Ebben a legújabb csörtében két nőnek öltöző férfi művel olyat, ami miatt a zenetévéken ezt sem fogjuk viszontlátni, ez az Afraid of Heights, az azonos című lemez pedig éppen most jött ki egyébként.

Tűz tartalom 🔥