keresés menü

Videó: az élő detroit techno legenda, Kevin Saunderson a mikrofon végén

kevins

A Belleville Three néven elhíresült hármasfogatot, vagyis Derrick Mayt, Juan Atkinst és Kevin Saundersont szokás úgy emlegetni, mint a techno születését levezető orvosokat, akik már az őket befolyásoló zenéket (pl.: Yellow Magic Orchestra) sem szórakoztatásképp hallgatták, hanem komoly filozófiát szőttek köréjük.

Még szép, hogy mindig kisebb csodaszámba megy, ha valamelyikük megszólal. A FACT TV jóvoltából ezúttal Saunderson, aki elmondja többek között, hogy az 1987 óta fennálló kiadójánál, a KMS-nél már a fia is besegít, az ő feladata, hogy meghallgassa a beérkező zenék százait, és amiket jónak gondol, azt mutatja csak meg az idén 50 évessé váló apukának. Amikor pedig zeneírásba fogott a gyermek, és segítséget kért, először csak legyintett rá, hogy “nézd meg a YouTube-on, hogyan kell ezt csinálni”, de amikor látta, hogy komolyan gondolja, akkor már megszállta az atyai támogatás.

És most már a fia is inspirálja a saját lelkesedésével.

Eléggé win-win a szituáció. Kiderül még, hogy az egyik első bakelit, amit megvásárolt, az egy Alexander Robotnick volt, és a színe (!) miatt vette meg. És kiderül még az is, hogy egy roppant szimpatikus forma, akivel szívesen elköltenénk egy délutáni teát.