keresés menü

Videópremier: itt a hazai popszíntér legnyáribb új szereplője, a Venice Valley

venicevalley01

Nem is érkezhetett volna jobbkor a Venice Valley debütálása, mint a szeptemberkedő sirámok kellős közepén, amikor mindenki lassan, de biztosan lemond a nyárról, berúgja a sarokba a flipflopot, ők pedig minderre szájsarokból eleresztenek egy félmosolyt. Ők? Kik azok az ők? A legújabb magyar elektropop együttes, Hencz Péter és Sugár Andor kétszemélyes projektje, ami egyszerre a horizont felett hajnalban feltűnő nap, a kibomló csomó a nedves bikinifelsőn, a rojtosra vágott farmershort, a homok a farzsebben. A homokba állított szörfdeszka, és a hab, amit a visszavonuló hullám hagy maga után.

Ez pedig itt a debütáló daluk, a Stay, ami a hozzá készült videóval együtt  az idei nyár hatásaiból építkezik, egyúttal összefoglalja az előző három hónapot: Peti és Andor még tavasszal kezdtek el gondolkodni egy projektben, ami képes lehet arra, hogy megmérettessen a nemzetközi pályán is. Törekedtek rá, hogy zene és kép tényleg együtt lélegezzen, és már eleve minden dallam valamilyen vizuális hangulathoz kapcsolva szülessen – elsősorban a nyári élményeikhez. Például amikor egy dél-európai kisvárosban a part felé sétálva először pillantották meg a tengert.

Mi pedig nagyon örülünk, hogy mindezt mi mutathatjuk meg először, mert tényleg nehezen lehet nem szeretni. Nézzétek, és lábadjon könnybe, aminek lábadnia kell!