keresés menü

Vajon mi fog történni Inga Copelanden a Toldiban?

Vagy mi nem? – tegyük hozzá, mert a szinte rögtön kultikussá váló Hype Williams duótól, aminek Inga Copeland ugye az egyik fele, tényleg bármi kitelik. Egyszer testépítőnők edzenek a színpadon a koncert folyamán, máskor meg tök sötét van és nem látszik semmi.

A londoni Inga Copeland társával, Dean Blunttal valami egész fura dolgot kezdett el az elmúlt évtized végén. Már alapvetően a nihilista avantgarde barkácsdub – amely címkével talán legjobban meg lehet fogni a zenéjüket – is elég izgalmas volt. Ahhoz azonban, hogy korunk egyik legaktuálisabb produkciójává váljon a Hype Williams, majd az ezt követő közös és saját munkáik, az kellett, hogy a manapság is sokszor emlegetett kontextusvesztést – a dolgoknak az eredeti értelmüktől való eltávolodását – egészen a nagybetűs WTF-ig kimaxolták.

Náluk nincs oka a dolgoknak, csak jönnek egymás után a kurta-furcsa trackek, hogy aztán csakis egymáshoz képest, amikor senki se várná, valahogy szép legyen az egész, belénk fojtsa a szót, vagy csak összezavarjon teljesen. Hogy ne csak mondjuk, de mutassuk itt, itt az idei Don’t Look Back, That’s Not Where You’re Going című EP teljes egészében a YouTube-on:

http://www.youtube.com/watch?v=XTz57LK_xhE

A BOUNCE-csapat által meghívott Inga Copeland, Blunttól el-elválva, a szólómunkáiban egyre ennek a fura, törvénytelenségében öntörvényű világnak a tánczenei lehetőségeit próbálgatja, így arra is megvan az esély, hogy a mai kispénteknek megadva ami jár, egy a klasszikus értelmezés szerint is megfogható buli kerekedik azt egészből. Mindenesetre, SEMMIT se ígérünk, csak ajánljuk mindenkinek, hogy éjszaka a Toldi klub fele vegye az irányt!

Becsekkolás erre.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥