keresés menü

UP Podcast #75 – Polaak (Dandada Records, Wat A Gwaan)

Ugyanis épp úgy álltunk, hogy megüresedett ez a pénteki szlot, és nem lesz podcastunk. De aztán két napja a legendás Madách téren összefutottunk valakivel, aki egykor abba a csapatba tartozott, ami nélkül a kétezres években nem lehetett volna budapesti underground. És a Kultiplex is félkarú óriás lett volna.

A ma már nem működő Gimmeshot Crew-ról beszélünk, ami akkoriban masszívan hordozta a hiphop, dancehall, reggae és elektronika zászlaját az éjszakában, olyanokkal a zászló alatt, mint Mango, Busa, Sena, Kemon, Dermot – valamint az akkor még Polskie néven reppelő-zeneíró Polaak. Aki jó egy évtizede Angliába ment, hogy közelebb kerüljön az őt lelkesítő basszusokhoz, majd meg sem állt Kambodzsáig, ahol pedig létrehozta a trópusi ország első soundsystemét, nem sokkal később már tengerentúli előadókat turnéztatva. Fried Rize Dubz címmel EP-t is adott ki a Dandadánál, hamarosan pedig jön az új anyag, a dub örökké visszhangzó szellemiségében.

2015-ben hazajött, hogy olyanokkal dolgozzon tovább a mostanában mostohán kezelt és kishíján elfeledett dub műfaj népszerűsítéséért, mint Du3normal, a Dubphase Sound System, a Robur Sound System és a Dubapest HiFi – ez meg itt egy friss mix tőle, aminek a fele saját szerzeményből állt össze. Napfényhez ajánlott, melegen!