keresés menü

Unod a Get Lucky-t? Nyolc ok, hogy szombaton a Toldiban rugózz

lebombeikz4

Holnap két hagyománytisztelő brigád, a Le Bombe és az Ikz méri össze tudását a Toldiban, vagyis összesen négy ember, akiket még nem fertőztek meg sem a böfögős-vartyogós basszusok, sem a veretős-taposós stadionteknók, cserébe viszont konzekvensen szállítják le a house és az elektronikus diszkó legoriginálabb hajtásait, ha lemezjátszóközelbe kerülnek. A szokásos promószöveges bullshitelés helyett ezért úgy döntöttünk, megkérjük őket, hogy a holnapi partit a maguk módján harangozzák be, azaz tegyenek ide fejenként egy-egy zenét, ami árulkodni fog arról, hogy körülbelül mire számítson az, aki arra vetődik – ja, és fűzzenek a zenékhez egy-egy tartalmas gondolatot is. Íme.

DJ CRIMSON:

DJ Sotofett egyszerűen az egyik legizgalmasabb karakter számomra az elmúlt két évből. Meglehetősen öntörvényű, pimasz attitűd jött le eddig nekem a munkái alapján, ami nagyon szimpatikussá teszi. A szakadt megszólalás a sármja, ráadásul norvég. Maximálisan reprezentálja a szintén norvég, szintén kedvenc Wania kiadó világát. Bár ez Thug kiadvány, a Wania az elsőszámú otthona. Szerintem sokat hallunk még róla.

Óriási kedvenc, aki most egy régi aleteregójának (Acid Jesus) világához nyúlt vissza. Mind a két oldal pörögni fog, azaz tíz perc kolompolós jackin’ house intermezzo tutira lesz a bulin! Chicago közös nevezőnk a srácokkal.

DJ BAL ONEBILLION:

A dallamos, de nagyon sötét techno zenékkel operáló Recondite tavalyi zenéjének Tin Man remixe, az acid prototípusa. A disztópikus hangulatú trekk a klasszikus detroit techno nyomasztóan futurisztikus hangzásvilágát éleszti újjá.

Nagyon szeretem a 80-as évek kísérleti elektronikus zenéit, Moebius és Manuel Göttsching nagy kedvenceim. Leginkább ők, és sok kozmikus diszkó zene ihlette a Wake Up It’s Monday című trekkemet!

https://soundcloud.com/bal5000/wake-up-its-monday-clip

CLIFF T:

Mert pont annyi hang van benne, amennyi kell: már az első lábdobnál halljuk, hogy igen komoly produktummal van dolgunk. Szigorú, kicsit borús, óriás groove-val ellátva! Tessék kapaszkodni, a videótól meg nem rosszakat álmodni.

Minden szettbe kellenek vidám zenék, ebben a zenében pedig óriási lendület van! Nem az ülve táncolós fajta, de egyáltalán nincs elcsépelve, nem közhelyes. Ezt ajánlom, ha meguntátok a Get Lucky-t!

DJ CHROM:

Fiatal, friss, mégis benne van a “régen minden jobb volt”, és a manapság menő moduláris szintit és egy rekedt dobgépet úgy szelidíti meg az egyébként szemtelenül fiatal előadó, ahogy arra sok, Moogokkal és Rolandokkal felcseperedő és azóta is azokkal háló veterán szintiguru sem képes. (Szerkesztői megjegyzés: Andre Bratten debütalbumát korábban az Urbanplayeren is végighallgathatóvá tettük, és ez még most is így van.)

Tiga Plushának Ame-remixe nagyon működik, ami persze nem meglepő vagy véletlen. Amúgy meg ha nem az Ame, akkor Crimson részéről az I:Cube remix fog elhangzani. Majd kiderül.

Következő lépés? Egy nagy kövér attend!