keresés menü

Újabb sci-fi klasszikushoz ír soundtracket Jeff Mills

A világot megrengető detroit techno úgynevezett második hullámának illusztris alakja, Jeff Mills bejelentette, hogy újabb fantasztikus film inspirálta zeneírásra.

Nem először tett ugyanis ilyet a már 51 éves producer-dj: készített már aláfestőzenét Fritz Lang 1927-es Metropolis című, expresszionista és erősen politikus sci-fijéhez, amiben a némafilm eredeti hangszerelését cserélte le, majd az 1966-os Fantastic Voyage-nak és az ugyanebben az évben született Cyborg: 2087-nek is kölcsönzött néhány mélyen repülő hangszőnyeget. Itt van pár villanás ezekből, csak hogy tudjuk hova tenni,

milyen az, amikor egy techno-úttörő rákattan az ilyen filmekre:

A Hold asszonya című 1929-es mozit (szintén Fritz Lang), amit máig az első “komoly” hangvételű tudományos-fantasztikus filmek között emlegetnek, szintén kezelésbe vette Mills, de már jó két és fél évvel ezelőtt, a hollandiai Amsterdam Dance Event-en elő is adta ezt élőben. Aztán meg is turnéztatta egyéb helyeken, hogy most végre közölje: hivatalosan is meg fog jelenni ezt a műsor. A filmzene három CD-re fért csak fel, és emberünk azt mondta róla, ez sem lesz éppenséggel sekély, nagy tereket fog bejárni.

Jól hangzik. De még jobban fog február 6-án, a megjelenés napján! Jeff Mills egyébként pár napja Proxima Centauri címmel egy új szerzői albumot is bemutatott Franciaországban.