keresés menü

Agytágító ajánlatunk: 10 érdemes művész a ma induló, és egy héten át tartó UH Fesztről


Monika Werkstatt, október 1, Trafó

A berlini underground négy meghatározó nőalakja, Gudrun Gut, Danielle De Picciotto, Barbara Morgenstern és Sonae a Monika Werkstatt nevű műsorukkal nyitják a fesztivált, amiben a punktól kezdve a technón át a kísérleti zenéig minden belefér. Gudrun Guttal egyébként itt olvasható a Trafó interjúja.


Gosheven, október 2, Artus

A 12z-ből ismert Szabó Bálintnak elege lett a lebutított nyugati hangolásból, a tiszta hangzás kedvéért átalakította a gitárját, és felvette a Leaper című lemezt, ami hangszeres zene létére nem máshol, mint az okos elektronikus zenékben utazó Opal Tapes katalógusában landolt. A zene eredete lenne a zene jövője? Kiderül a Leaper ősbemutatóján!


Black Zone Myth Chant, október 3, LÄRM

Állítólag szokás úgy jellemezni, hogy “Sun Ra találkozik benne DJ Screw-val”, de mi még örömmel használnánk a “Death Grips súlyosan beketaminozva” vagy a “vaporwave, ha Johannesburgban csinálnák” körbeírásokat. Várhatóan az a fajta elborulás lesz, ami nem kilométerekre messze ugrik el a tűréshatárunktól, hanem kifejezetten élvezetes kozmikus tripben vehetünk részt. Általa. Vele.


Saffiyúck, október 3, LÄRM

A viszonylag friss hazai brigád, akikhez képest a Wedding Acid Group baleári finomkodás! (De őket is imádjuk!) Lélegzetet alig hagyó, profán zajkúratás a punkon még innen, de a tébolyon túl, fiatalos lendület, forradalmi hevület. Kíváncsiak vagyunk, hogyan működik egy hangosan és jól megszólaló klubban.

https://soundcloud.com/happyhappynoisenoise/saffiyuck


Nagy Ákos, október 4, Feszty-ház

Milyen az, amikor valaki “az Európán kívül ritmika és tonalitás nyomában” írja műveit, miután tanulmányozta a gótikus és kései reneszánsz zenéket, de az erdélyi, indiai, khmer, balinéz és japán tradíciókból is merít? A magyarországi kísérletizenei paletta egyik legmélyebbre mászó, igazán megszállott figurája Nagy Ákos, nem kéne kihagyni.


Julien Desprez, október 5, Francia Intézet

A francia gitáros az improvizációt és a performanszot hozza össze valami bizarr, de nagyon megkapó hangművészetté.


Ron Morelli, október 5, LÄRM

Az ember, aki a brooklyni L.I.E.S. kiadó alapítójaként vált a New York-i techno, illetve az ahhoz köthető koszos-roncsolt klubzenék kulcsfigurájává, a Hospitalnál megjelent szólómunkái azonban közelebb állnak a kalandosabb, zajos és absztrakt elektronikához – élő produkciója ezt a két világot ötvözi majd.


Gryllus Ábris, október 6, Magyarországi Szerb Színház

Az Uffalo Steez juke-formáció és a sötéten sújtó FOR. tagjaként, valamint szépen kiegyenesített koncepciókat létrehozó vizuálművészként is ismert Gryllus Ábris korábban Yvein Monq alteregójávál már gyártott zenéket, de most először saját nevén szólózik. Valószínűleg ennek megfelelően szeriőz tartalomra számíthatunk, meg a tőle megszokott maximalizmusra.


Maoupa Mazzocchetti, október 6, Toldi

Az olaszos nevű, ám belga-francia producertől mi konkrétan a legvidámabb, legjátékosabb analóg technózást várjuk. Úgyse jön be, de azért lefogadnánk, ez benne lesz a három legjobb klasszikus értelemben vett buliban.


The Automatics Group, október 6, Toldi

Kommersz tánczenék, nagytermes trance-ek ambientfátylakon átszűrve.


Az UH Fest teljes programja és a további fellépők zenéi ITT csekkolhatóak.
A nyitóképen Ron Morelli látható, és innen csórtuk, köszi self-titled!
A fenti szavakat közösen írta Lang Ádám és Unger András.

Tűz tartalom 🔥