keresés menü

Öt érv és egy játék azért, hogy ott légy az idei Ultrahang Fesztiválon

1. James Hoff

Az UH lényegét mindenekelőtt az adja, hogy olyan dolgok történnek, amik egy átlagos zenei előadás során nem szoktak. A leírások alapján ennek a vonalnak a kimaxolására idén James Hoffnak van óriási sansza, ő ugyanis egy 808-as dobgéppel felvett témákat fog megfertőzni vírusokkal szeptember 29-én a Capellában.

2. DJ Nigga Fox

Nagy tévedés viszont az UH-val kapcsolatban, hogy “ezekre a zenékre nem lehet bulizni.” Oké, tényleg van olyan, mai nézői szempontból inkább ülő, mint pogózó pozíciót vár el, de tessék megkérdezni azokat, akik tavaly ott voltak Ekoplekzen vagy Lorenzo Sennin. Talán csak a jegyszedők nem álltak fel táncolni.

Nem lennénk meglepve, ha DJ Nigga Fox is komolyan bemozdítaná az embereket az acidből, technóból meg mindenféle poliritmikus afrikai témákból összegyúrt zenéjével október 3-án a G3-ban.

3. Phill Niblock

Beismerjük, finoman szólva sem ismerjük a full lineupot, de ez még nem jelenti azt, hogy névtelen emberek zajonganának egy héten keresztül. A most nyolcvan éves Phill Niblock például a drone-zene egyik úttörője, és ő fogja nyitni a fesztivált egy több órás koncerttel. Itt van egy részlet tőle, de garantáljuk, hogy szeptember 27-én a Trafóban sokkal elementárisabb lesz, mint ez a bő tíz éves felvétel okostelóról. Főleg, hogy egy 11 tagú kísérőzenekar jön a mesterrel.

4. Dean Blunt

Számunkra a fesztivál abszolút húzóneve a referenciáktól elszakított popzene fenegyereke, Dean Blunt, aki korábban páldául biztonsági őrökkel lépett fel. Most állítólag egy gitáros és egy szaxis lesz vele október 2-án a Trafóban.

5. Jacob Kirkegaard

A népszerű filozófus névrokona (nyitóképünkön) az Aion nevű projektjét adja elő október elsején a budapest Jazz Clubban, ami egy, a csernobili katasztrófát feldolgozó hangdizájnszerűség lesz. Ez azért lehet érdekes, mert ez a fajta zene alapját éppen a hangok és a helyszínek akusztikája közti viszony adja, így eredendően egyedi esemény lesz, nem pedig valami rutinszerű búgatás.

És akkor most kérdezünk! Azaz kérünk. Mindenkit, aki páros jegyet szeretne nyerni a fent említett események közül a Hoff és Fox fémjelezte esték valamelyikére. A kérés ennyi: írjátok meg az info@urbanplayer.hu-ra, hogy mi a korábbi legemlékezetesebb élményetek az Ultrahang Fesztiválról, és miért, vagy ha ilyen nem volt még, akkor idén kitől várjátok és miért, hogy emlékezetest alakítson.

BECSEKK ERRE!