keresés menü

Ugyanaz a körzeti orvosunk – Uffalo Steez gyorsinterjú

Van itt két ember, akik már eddig sem voltak ismeretlenek az újdonságokra nyitott budapesti színtér előtt: Vanis a magyar hiphopnak azon az innovatív ágán csüng, amit tőlünk párszáz kilométerre nyugatabbra sem kell szégyellnünk, Yvein Monq pedig szintén szeret kavarni a hangokkal, és néha még ilyesmiket is csinál. Ők ketten most összetették, amilyük van, ez lett az Uffalo Steez, és ma lesz EP-bemutatójuk a Toldiban. Na de mit érdemes róluk tudni? Villáminterjú és zene.

uffalo01

Urbanplayer: – Kik vagytok és mit akartok?

Uffalo Steez: – UFF UFF UFF UFF DAT DAT DAT DAT

UP: – Külön-külön már ismert a nevetek a pesti sötét éjszakában, de együtt mióta próbálkoztok?

Vanis: – Régóta ismerjük egymást a Bounceból, meg az S*10-ből, és régóta terveztük, hogy csinálunk valamit együtt. Tavaly decemberben kezdtünk el közösen zenélni. Plusz ugyanaz a körzeti orvosunk.

UP: – Emlékszem, a hajós Bounce-nighton talán az egyik, ha nem a legerősebb műsort toltátok, én is hüledeztem róla az ismerősi körömben, aztán már a pénteki buli is azzal van hirdetve, hogy szájról-szájra terjed a produkciótok. Ti mit érzékeltek ebből? Tornyosodik a hype?

Vanis: – Abszolút nem érzünk ilyesmit, próbáljuk a lehető legjobban prezentálni a szüleményeinket és ha ezt velünk élvezik mások, akkor már megérte az egész. A hype relatív.

UP: – Mit gondoltok, mire fel a hirtelen figyelem?

Yvein Monq: – Mind a kettőnknek jöttek már ki zenéi korábban, biztos emiatt is, de valahogy az derül ki, hogy maga a műfaj van benne nagyon a levegőben. Még nagyon szűz, nyers, igazából csak tök őszintén lehet hozzányúlni. Talán ez.

UP: – Miért pont a pattogós juke-footwork-miamibass tengelyre esett a választásotok?

Yvein Monq: – Elég régóta hallgatunk juke-ot, footwork-öt mind a ketten, de még csak pár ilyen trekket csináltunk előtte, nekem inkább csak kísérletezgetés volt a tempóval, de nagyon foglalkoztatott. Amikor először ültünk le közösen zenélni, valahogy kapásból feltekertük 160-ra.

Tetszik? Belájkolni őket itt lehet.