keresés menü

Túlfűtötten kántáló vokálok közepette házasodik össze a postpunk és a house az A38-on

rework

Csak nem ismét visszatér a hajógyomorba Crimson, Grasshop és Chrom (akitől legutóbb egy párját ritkító, itt még mindig meghallgatható podcastet kaptunk)? Csak de! A Kiosk Dansmusiq mindig nagyon konzekvens hármasa megint nagyon ügyelt arra, hogy egy olyan előadót hozzon el, aminek ismétlődő takkjai nem csak a megfeszülő vádliknak szólnak, de az ingerszomjas szürkeállománynak is, a választásuk ugyanis ezúttal a Stuttgart-Budapest tengelyre kalibrálódó Reworkre esett.

Ami szombaton bizonyára be is mutatja elnyűhetetlen, jéghideg minimalista struktúrákra húzott, egzaltált és melankólikus dark- és cold-wave hagyományokat idéző elemekből felrántott szerzeményeit, amik nem egyszer túlfűtötten kántáló, monoton vokálokra helyezkednek, mint ez  a több mint tíz éves, mégis működő darab:

De a recept a 2010-es években is bevált, kicsit továbbkristályosítva:

Idén tavasszal már saját kiadóval jelentkeztek, majd a nyár elején kihozták az év egyik legmocskosabb négyszámos house bombáját Touch címmel a Seth Troxler vezette Visionquest címkéje alatt. Touch, sőt, TOUCHÉ:

https://soundcloud.com/visionquest-records/sets/rework-touch/

Igéző és eksztaikus dark hangzásuk többek közt olyan aktuális formációkra, kiadókra is nyilvánvalóan hatottak még mint a Pachanga Boys, a Chromatics, vagy a Matias Aguayo vezette Cómeme, élő fellépéseik állítólag módfelett intenzívek – és bejárták már a fél világot vele -, szombaton pedig mindezt az A38-on is bemutatják. Eseményoldal itt, figyeldcsak!

rework2