keresés menü

Tudományosan bizonyított: Skrillex zenéje szúnyogriasztóként is működik

Március végén az Acta Tropica nevű folyóiratban jelent meg egy nagyon-nagyon fontos tanulmány azzal a címmel, hogy “A Scary Monsters and Nice Sprites című elektronikus zenei szám csökkenti a csípés esélyét és a párzási hajlandóságot az egyiptomi csípőszúnyogok esetében.”

Mint az a címből is sejthető, az ominózus szám Skrillexé, konkrétan a megosztó producer legnagyobb slágere. Három Grammy-díjat hozott, majd Harmony Korine a Spring Breakers olyan hatásosan lőtte el, hogy még ezen sorok írója is elkezdett vele szimpatizálni. Legyen meg itt is:

Na, de vissza a tanulmányhoz! A vizsgált szúnyog pedig 12 órát töltött el a dal hallgatásával úgy, hogy eszébe nem jutott a vele összezárt hörcsög vérét megszívni. Ugyanebben a felállásban, de zene nélkül fél perc kellett a szúnyognak, hogy rámenjen a hörcsögre.

A párzás idején a szárnyukkal csapott zajok terén szintén változás volt tapasztalható zene mellett, Skrillex társaságában látványosan csökkent ebben a tekintetben is az aktivitás.

A lényeg, hogy a zene, amit anno sokan a világ végeként értelmeztek, hasznos ellenszernek bizonyul a sárgalázat, a Dengue-lázat és a Zika-vírust terjesztő egyiptomi csípőszúnyog ellen.

innen