keresés menü

Trikolor Kokárda Csárda: nemzeti hanglemezparádé március 15-én

Hogy old school lemezkincsekre betegesen fogékony hazai bakelithajtók (konkrétan: Haze, Kanada Káosz, Suhaid és Shuriken, Gandharva és Von Yodi) jönnek össze a nemzeti ünnep éjszakáján, annál már csak egy jobb húzás létezik: ha ezeket a hazai bakelithajtókat még erőspistás humorérzékkel is beterítette a Magyarok Istene, és ilyen promószöveggel igyekeznek magukhoz édesgetni a márciusi szépkorúakat:

Mi a magyar zene? Erre a sorskérdésre keresi a választ az országgyűlés, dejszen hiába’: a választ a nemzet lemezlovas armadájának tisztikara, a válogatott lemeztúró veteránokat felvonultató legendás Budapest Brékcsokkerz adja meg a haza nagy ünnepén.

E szilaj kedvű gyülevészhad – szablyélre hányva a zenekategorizálás gordiuszi csomóját – több évtized harci indulóit, verbunkosait, korcsmaperzselőit, leányfogdosóit és siratóit keveri elborzasztó, ám lenyűgözően monumentális művé a lemezjátszókon. A magyar brék megint szép lesz, ezt ígérik szent esküvéssel a piros-fehér-zöld járókereteiket rázó aggastyánok. És az is lesz: Táncsics börtönének rácsait együtt bontják le a veretes dobkiállások és a balsors által régen tépett villanygitár futamok kartácszuhatagai.

Az időpont tehát március 15. és este fél tíztől hajnali négyig, a helyszín a Kolor, a dj-ket már mondtuk, Facebook bemelegítés itt, műfajt pozicionáló mix meg itt, azzal a személyes megjegyzéssel, hogy tessék vigyázni, mert ezeken a bulikon jobban gördül a lámpás fröccs mint bármikor máskor:

[mixcloud width=”100%” height=”400px”]http://www.mixcloud.com/suhaid/suhaid-dj-haze-nagy-beatek-a-kis-vilagbol-another-hungarian-45s-mix/[/mixcloud]