keresés menü

Itt hallgathod ingyen és egészében Tricky új albumát!

Tricky, a szigetországi befordulós trip hop egyik legismertebb figurája még a 2015-ös év végén jelentette be új projektjét, a Skilled Mechanics nevűt, aminek egyik fontos eleme a kollaboráció másokkal, mindenekelőtt DJ Miloval (aki annak a Wild Bunch-nak volt az alapítója, ami később Massive Attackké alakult) és Luke Harris dobossal.

Így néznek ki ők hárman:

Hozzájuk csatlakozott még be a lemezre egy-egy vendég, például a kínai rapper Ivy 艾菲 vagy Francesca Belmonte (a teljes trekklista lejjebb).

Tricky azt mondta amúgy az albumról, hogy a nevét egy CIA-ügynök sztorijából vette, aki egy műsorban “skilled mechanics” néven emlegetett olyan beépített kémeket, akiknek az volt a feladata, hogy forradalmakat robbantsanak ki és kormányokat döntsenek meg.

“Az elnevezés annyira sötét és cinikus volt, hogy rögtön belém ragadt.”

Az album természetesen továbbra sem az a vidám nyári baleári darab, amit Trickytől megszoktunk. A Boy című számról azt is elmondta a Pitchforknak, hogy minden problémája, ami ma van, a gyerekkorában gyökerezik, nemrég például Bristolba látogatva rátört egy asztmás roham. Anyjáról az első emléke az, ahogyan egy üveges koporsóban fekszik, apját pedig 12 évesen hívta fel először telefonkönyvből, aki még a nevére sem emlékezett.

Szóval Tricky továbbra is magát elemzi. Itt sztrímelhető a lemez, vagy ezeken a további helyeken beszerezhető, illetve letölthető.

Tracklist:

1. I’m Not Going [ft. Oh Land]
2. Hero [ft. Ann Dao]
3. Don’t Go
4. Beijing To Berlin [ft. Ivy 艾菲]
5. Diving Away
6. Boy
7. Bother
8. How’s Your Life
9. Here My Dear
10. We Begin’ [ft. Francesca Belmonte]
11. Well
12. Necessary
13. Unreal [ft. Xdare]