keresés menü

Vészjósló elektronika a Trafóban – Electrify Series Vol. I.

Mindig izgalommal tölt el, ha egy teljesen új koncert-, illetve partisorozat híre jut el hozzám, hiszen a határok kiszélesítése elengedhetetlen a partikultúrában (is). A Trafóban a mai napon, április 27-én indul az Electrify Series első felvonása, ami erősen hiánypótló az igényes – na és cseppet sem vidám – elektronikus zenék kedvelői számára.

A sorozat elsődleges célja olyan feltörekvő, már befutott vagy épp alig ismert, hazai és nemzetközi zenészek bemutatása, akik eddig még nem kaptak különösen nagyobb szerepet itthon, habár a kis színtér elkötelezett hívei hónapok óta várnak már egy ilyen szeánszra. Első alkalommal olyan előadók lesznek, mint a sötét dubtechnót újabban fogyaszthatóbb irányokban képviselő Andy Stott (Modern Love, UK), akinek legutóbbi, az ambientet és a technót meglehetősen kellemesen ötvöző Luxury Problems című lemeze több helyen is igencsak pozitív kritikákat kapott – habár részemről a korábbi, szigorú és vészjósló munkái preferáltak, remélhetőleg kapunk mindkét vonalból bőven.

Itt lesz még Laurel Halo (Hyperdub, US) amerikai dalszerző-énekesnő, aki volt már Boiler Room-meghívott is, ráadásul tőle sem áll távol a techno, a klasszikus detroiti hangzás és az analóg szintik világa, mindezek vokállal dúsítva. Rémálom-science-fiction albumát, a tavalyi Quarantine-t ráadásul alig győzték dicsérni a kritikusok. Szóval, ott a helyünk? Ott.

Andy Stott, fotó: Samantha Marble

Ilyet csinált Andy Stott legutóbbi albumán:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=7TZWi0lv-Mw&w=800&h=480]

Laurel Halo

Laurel Halo Boiler Room szettje:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=uFwJKMPDF-Y&w=800&h=480]

A hazai frontot az egyre jelentősebb sikereket magáénak tudható S. Olbricht (Farbwechsel), a Budapest-Berlin vonalon mozgó, sötét, az industrial gyökereket sem hanyagoló Lower Order Ethics, aka Lednitzky Szilvia (aki a Technokunst-események promotálásáért felelős), valamint az itthoni színtéren már jól ismert Synus0006 alkotják majd.

A  beugró elővételben kedvezményesen 2200, a buli napján már 2800 Forint. Részletes információ, pontos kezdések, ismertetők és mixek a hivatalos Facebook eseményben találhatók, jegyeket pedig a Trafó oldalán és a helyszínen vásárolhattok!

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥